Naar content

Sjoerd Smit

Sjoerd Smit
Senior Business Developer
Development & Innovation
"Je krijgt de ruimte om jezelf en producten te ontwikkelen"

In de ruim 15 jaar dat ik bij Wolters Kluwer werk, heb ik de ene innovatie na de andere meegemaakt.

Van handboeken naar diskettes, naar CD-ROM en daarna online. Wolters Kluwer heeft veel veranderingen doorstaan maar uniek is dat de ruimte om te kunnen ondernemen of jezelf te ontplooien niet is veranderd.

Nu werk ik als Senior Business Developer. Bij Business Development & Innovation gebruiken we technieken om samen met klanten en uitgevers nieuwe online producten en diensten te bedenken. Deze ideeën werken we vervolgens uit, ontwikkelen, testen en introduceren we bij onze klanten. Net zo lang totdat we de beste oplossing hebben.

Navigator voor de iPad

Dat proces kan soms heel klein beginnen. Een mooi voorbeeld hiervan is de Navigator voor de tablet. Dat begon eigenlijk met een collega die zelf net een iPad had aangeschaft. Hij vond dat een bepaalde balk op de Navigator site wel wat kleiner kon en daarom heb ik besloten om de hele Navigator voor iPad te gaan ontwikkelen.

Ondernemerschap

Om het budget voor zo'n project te krijgen, moet je soms wel even lobbyen maar er wordt goed naar innovatieve ideeën geluisterd. Het is geïntroduceerd en al zo succesvol dat we nu ook voor andere mobiele devices iets willen ontwikkelen. Ik heb er zelfs de On The Move Award voor gewonnen. Deze Award wordt binnen Wolters Kluwer uitgereikt aan een medewerker die iets bijzonders heeft gedaan op een van de drie thema's van On the Move. In mijn geval ging het om Ondernemerschap. Je krijgt dus de ruimte om jezelf en producten te ontwikkelen. En je wordt er aantoonbaar voor gewaardeerd. Dat is mooi.

Groeien, leren, doorontwikkelen

Overigens heb ik ook de Navigator voor blinde gebruikers ontwikkeld. Ik heb veel mogelijkheden gekregen om te groeien, ontwikkelen en te leren. Nu ben ik op mijn plek bij Online Development want ik vind het zeer belangrijk dat er expertise binnen onze afdeling blijft.

Ik wil er voor mijn naasten zijn

Binnen Wolters Kluwer ben ik trouwens ook door de directie aangewezen als vertrouwenspersoon. Collega's kunnen bij mij terecht als het gaat om arbeidsvoorwaardelijke kwesties maar ook inzake het protocol tegen pesten en ongewenste omgangsvormen dat is opgesteld. Die functie past goed bij mij want ik wil er voor mijn naasten zijn, en dat komt onder meer tot uiting in deze rol.