Naar content

Van onze medewerkers

Eens in de tijd zullen bijvoorbeeld onze trainees bloggen over wat ze meemaken tijdens hun traineeship bij Wolters Kluwer.

Vier maanden Wolters Kluwer

8 januari 2018

Intussen zitten de eerste 4 maanden erop en ik had verwacht dat ik al aardig bekend zou zijn met het reilen en zeilen van Wolters Kluwer. Maar niets is minder waar, (bijna) elke dag loop ik wel weer tegen aspecten aan die ik nog niet wist of totaal niet had verwacht.  En daarom zie ik het leren kennen van de bedrijfscultuur, de markt en de klant nog steeds als de grootse uitdaging voor 2018. En gelukkig krijg ik hier alle ruimte voor. Van accountants en fiscalisten tot collega’s van andere afdelingen, iedereen gaat graag een praatje aan en deelt vol enthousiasme zijn of haar kennis.

En ik heb al deze mensen al op veel verschillende momenten mogen spreken. Ik heb op beurzen mogen staan, heb verschillende auteursbijeenkomsten meegemaakt en ben bij klanten over de vloer geweest. Dit alles omdat ik voor mijn eerste opdracht bezig ben met het Avanzer product voor het segment Tax. Het ontwikkelen van een digitaal product binnen een bedrijf dat vol in verandering is maakt dat je met veel verschillende afdelingen in aanraking komt, ook buiten Nederland. Ik houd mij vooral bezig met de wensen van de klant en hoe we dat verder kunnen vertalen in de Avanzer formule. Ze hebben minder tijd, willen minder zoeken, hebben behoefte aan praktische middelen en dat alles in een verzorgde en goed functionerende digitale omgeving: een hele kluif!

Maar ook buiten de opdracht kan ik lekker m’n gang gaan. Zo volg ik trainingen om mijn kennis over SEO te vergroten en te gebruiken tijdens de opdracht. Een heel nieuw onderwerp voor mij, maar erg interessant om in te duiken. Daarnaast draai ik mee bij twee commissies, waaronder Young Wolters Kluwer, waarmee ik leuke activiteiten organiseer. Ik zal vanaf nu gaan bijhouden waar dit traineeship mij brengt en wat ik zoal meemaak. Ik kijk uit naar de andere opdrachten in dit nieuwe jaar! 

Archief