Naar content

“Als je goed je best doet, krijg je hier veel kansen”

Peter Immink is Publishing Manager Legal, Tax & Accounting. Hij startte acht jaar geleden als Management Trainee bij Wolters Kluwer. Na dit tweejarige traject werd hij adjunct-uitgever in het milieurecht en een jaar later was hij werkzaam als uitgever van Binnenlands Bestuur, een grote advertentiedragende titel binnen Wolters Kluwer. “Spannend om direct al zo een zware verantwoordelijkheid te krijgen en daarmee het vertrouwen van Wolters Kluwer. Ik heb de kans natuurlijk met twee handen gegrepen; ik wilde verder groeien.”

Die ambitie heeft Peter nog steeds. Momenteel stuurt hij een groot uitgeefteam aan binnen Legal, Tax & Accounting. In deze rol kan hij zich verder als manager ontwikkelen. “Bij Wolters Kluwer worden je kansen gegund als je je kop boven het maaiveld durft uit te steken. Je blijven ontwikkelen is niet alleen belangrijk voor jezelf, het zorgt er ook voor dat Wolters Kluwer verder kan komen.”

 

Peter Immink: “Acht jaar geleden startte ik als Management Trainee bij Wolters Kluwer. Het traineeship duurt twee jaar en in die periode doe je vier opdrachten. De eerste krijg je aangereikt; daarna wordt van je verwacht dat je je interne netwerk kunt mobiliseren om zelf je opdrachten te creëren. Zo leer je Wolters Kluwer in korte tijd goed kennen. En je maakt in twee jaar een enorme professionele en persoonlijke groei door, ook dankzij de begeleiding en allerlei trainingen. In mijn laatste opdracht maakte ik kennis met het uitgeefvak. Dat sprak me heel erg aan omdat dit een functie is waar veel facetten in samenkomen: commercie, productontwikkeling, relatiebeheer en financiën. Ik wist al vrij snel: daar wil ik in verder.”

 

Uitgever

“Na mijn traineeship mocht ik starten als adjunct-uitgever. Een jaar later werd ik uitgever van het fonds Openbaar Bestuur met daarin onder andere de uitgave Binnenlands Bestuur. Dat was toen een grote advertentiedragende uitgave binnen Wolters Kluwer. Spannend om direct al zo een grote verantwoordelijkheid te krijgen. Maar ik heb de kans gepakt, want ik wilde graag verder groeien. Gaandeweg kwamen daar steeds meer projecten bij.

Als uitgever ben je verantwoordelijk voor alle online en printuitgaven in een bepaald aandachtsgebied. Je bent regelmatig buiten de deur en ontmoet allerlei interessante mensen: redacteuren en auteurs, maar ook bedrijven waarmee je wellicht een mooie samenwerking kan starten. Je moet de ontwikkelingen in jouw fonds en binnen de mediasector goed blijven volgen. Alleen als je steeds blijft innoveren, kun je relevante en commercieel interessante proposities maken. Al met al is het een reuze-interessant vak. En de mediasector is een dynamische sector die de afgelopen tien jaar drastisch is veranderd.”

 

Boven het maaiveld

“Bij Wolters Kluwer worden je kansen gegund als je je kop boven het maaiveld durft uit te steken. Ik kreeg de kans om al snel uitgever te worden en werd daarnaast gevraagd voor een aantal interessante interne projecten. Een geweldige leerschool! Uiteindelijk werd Binnenlands Bestuur verkocht omdat het niet meer paste bij de core business van Wolters Kluwer en werd ik binnen Tax & Accounting verantwoordelijk voor strategie, innovatie en software. Dat heb ik een jaar met plezier gedaan.”

 

MD-traject

“Nu ben ik Publishing Manager. Ik stuur een team van circa vijftig mensen aan en ben ook omzetverantwoordelijk. Deze functie is een enorme leerschool om meer ervaring als manager op te bouwen. Het MD-traject dat ik volg, sluit daar perfect bij aan. Dit traject heeft Wolters Kluwer zelf opgezet voor zijn managers. Je volgt allerlei trainingen om je managersskills te laten groeien. Je blijven ontwikkelen is niet alleen belangrijk voor jezelf, het zorgt er ook voor dat Wolters Kluwer verder kan komen.”