Naar content

Content Unit

Wolters Kluwer is in Nederland één van de grootste informatiedienstverleners. Wij leveren vakgerichte informatie aan professionals, zoals juristen, fiscalisten enfinancieel specialisten. Zij verwachten van Wolters Kluwer hoogwaardige, actuele informatie waarmee ze hun klanten goed kunnen bedienen. Deze informatie wordt ontwikkeld, verwerkt en opgeslagen bij de Content Unit. Wij werken nauw samen met collega’s van andere afdelingen, zoals de segmenten Legal, Tax en Public. Zij helpen ons zo goed mogelijk in te spelen op de wensen van onze klanten.

 

Activiteiten

De Content Unit bestaat uit circa honderd professionals die zich op basis van de contentstrategie van Wolters Kluwer bezighouden met onder meer:

  1. uitgeefmanagement
  2. contentinnovaties
  3. operationeel auteursmanagement
  4. bewerken van kopij en primaire broninformatie
  5. opslaan hiervan in het CMS.

Ook zorgt de Content Unit unit voor verspreiding van de content via ons product Navigator, portals, software, apps, tijdschriften, boeken, nieuwsbrieven, e-studies, trainingen.

 

Auteurs

Onze auteurs zijn onze belangrijkste contentleveranciers. De kwaliteit van hun content is belangrijk voor het succes van onze klanten – en daarmee ook van Wolters Kluwer. De auteurs zorgen er bovendien voor dat wij goed aangehaakt blijven bij ontwikkelingen in de markt. Daarom investeren we veel in ons auteursnetwerk.

 

“Als je goed je best doet, krijg je hier veel kansen”

Peter Immink is Publishing Manager Legal, Tax & Accounting. Hij startte acht jaar geleden als Management Trainee bij Wolters Kluwer. Na dit tweejarige traject werd hij adjunct-uitgever in het milieurecht en een jaar later was hij werkzaam als uitgever van Binnenlands Bestuur, een grote advertentiedragende titel binnen Wolters Kluwer. “Spannend om direct al zo een zware verantwoordelijkheid te krijgen en daarmee het vertrouwen van Wolters Kluwer. Ik heb de kans natuurlijk met twee handen gegrepen; ik wilde verder groeien.”

Die ambitie heeft Peter nog steeds. Momenteel stuurt hij een groot uitgeefteam aan binnen Legal, Tax & Accounting. In deze rol kan hij zich verder als manager ontwikkelen. “Bij Wolters Kluwer worden je kansen gegund als je je kop boven het maaiveld durft uit te steken. Je blijven ontwikkelen is niet alleen belangrijk voor jezelf, het zorgt er ook voor dat Wolters Kluwer verder kan komen.”

Lees het volledige interview met Peter