Naar content

Miranda de Bruin

Miranda de Bruin
Fondscoördinator
Publishing
"Wolters Kluwer is altijd in beweging"

Ik ben Fondscoördinator bij de unit Legal. Het gaat vooral om online producten die ontsloten worden in onze online portal van de Navigator. Daar horen ook boeken bij, al wordt dat wel steeds minder.

Als mensen om mij heen vragen wat voor werk ik doe, en ik zeg dat ik Fondscoördinator ben, dan moet ik dat altijd uitleggen. Ik vertel dan het volgende: het is een functie waarbij je veel contact hebt met auteurs en redactieleden. Uiteindelijk zorg je ervoor dat er een actueel en mooi eindproduct komt, een boek, of tijdschrift en vooral heel veel online. 

Veelzijdige coördinerende functie

Inmiddels werk ik hier dertien jaar. Ik heb een toeristische opleiding gedaan en kom uit de reiswereld. Ik was destijds op zoek naar een veelzijdige coördinerende functie en ben bij Wolters Kluwer terechtgekomen. Ik ben als secretaresse begonnen en merkte dat ik veel kanten op kon binnen de organisatie. Na een paar jaar ben ik overgestapt naar Uitgeefassistent en vervolgens naar Fondscoördinator. Momenteel werk ik parttime, 24 uur. 

Producten onderscheiden

Mijn functie bestaat onder meer uit het bewaken van planningen, zorgdragen voor het betalen van royalties aan onze auteurs, beheren van auteurscontracten en het bijhouden van de wetswijzigingen. Verder moet je nadenken over hoe je producten kunt onderscheiden en waar je binnen het fonds waarin je werkt je toegevoegde waarde kunt bieden aan klanten met de producten die je in portefeuille hebt. Vooral dat laatste wordt steeds belangrijker en is vooral een hele uitdaging.

Trots op het bedrijf

Wolters Kluwer is een bedrijf waar je kunt groeien. Voorlopig wil ik me blijven ontwikkelen binnen deze functie. In mijn huidige functie kan ik nog genoeg doen, dit is nog veel te leuk! Ik haal vooral energie uit de leuke contacten die ik onderhoud met auteurs. We moeten ervoor zorgen dat ze vol enthousiasme voor Wolters Kluwer willen werken. Dit is niet altijd makkelijk, maar heel leuk om voor elkaar te krijgen. Ik ben trots op het bedrijf en draag dit uit aan de auteurs die aan ons zijn verbonden. 

Geen dag is hetzelfde

De veranderingen in de markt en binnen de uitgeefwereld en de transitie die onze organisatie doormaakt, hebben invloed op de verschillende functies binnen Wolters Kluwer. Gezien de ontwikkelingen in het verleden verwacht ik dat mijn functie op korte termijn ook zal wijzigen en steeds verder zal worden uitgebreid. Wolters Kluwer is altijd in beweging. Geen dag is hetzelfde. Ik hoop dat ik hier nog lang kan blijven werken en nog veel kan leren.