Naar content

Maarten van den Berg

Maarten van den Berg
Selecteur
Marketing & Sales
"Je kunt hier iedere dag iets leren"

Ik heb een HBO studie Marketing Management gedaan en werk sinds een jaar met plezier bij Wolters Kluwer. Natuurlijk heb ik wel wat aan mijn studie maar het is aan jezelf om up-to-date te blijven. De maatschappij verandert snel en in je studie leer je dingen die later niet meer relevant zijn. Daarom moet je ervoor zorgen dat je je tijdig bijschoolt. Bij Wolters Kluwer verwachten ze dat ook van je en nog belangrijker: dat kan hier. De opleidingen zijn tip top geregeld.

 

Ik wist niet wat ik kon verwachten bij een uitgeverij. De uitgeverij-branche is voor veel mensen toch een soort ‘black-box'. Maar het heeft heel positief uitgepakt. Wolters Kluwer is een platte organisatie, redelijk informeel, leuke samenwerking met collega's, in ieder geval binnen marketing.

Ook adviserende rol

Als Selecteur maak ik alle e-mail selecties ten behoeve van de marketing campagnes voor commerciële en soms informatieve doeleinden. Ik spreek daarbij heel veel collega's omdat ik voor alle Business Units werk. De marketeers, en incidenteel de uitgevers, verzorgen de input. Ik zorg ervoor dat de juiste mensen de goede mailing op het afgesproken moment ontvangen.

Daar heb ik ook een adviserende rol in want ik voorkom doublures met andere afdelingen of adviseer om lange content op te delen in kortere mailings.

Accuraat zijn is erg belangrijk

Wolters Kluwer heeft zich gelukkig tijdig gerealiseerd dat de uitgeverij ook online opgezet moest worden. Daarbij wordt gedacht vanuit de klant. De professionals die onze producten gebruiken moeten kunnen vertrouwen op de juiste informatie dus accuraat zijn is erg belangrijk.

Nieuwe campagne-managementtool

Ook intern wordt waarde gehecht aan innovatieve oplossingen. Zo werken wij bij marketing met een hele nieuwe campagne-managementtool. Het is een vrij nieuw product, nog niet zo lang op de markt. Wij krijgen de kans om te proberen of dit goed werkt en uiteindelijk zal de klant daarvan profiteren.

Iedere dag iets leren

Voor mij voelt het goed om hier te werken. Kluwer is een wereldwijd bedrijf dus het is mogelijk om binnen Wolters Kluwer je ambitie waar te maken. Dat moet je uiteraard wel zelf doen. Het mooie is dat er naast de opleidingen zoveel expertise aanwezig is binnen onze teams. Je kunt hier iedere dag iets leren.