Naar content

Liselotte Feenstra

Liselotte Feenstra
Innovatiemanager
Development & Innovation
"Ik wil uitgedaagd worden in alles wat ik doe"

In 2008 solliciteerde ik op een traineeship maar bij Wolters Kluwer zag men dat ik, gezien mijn achtergrond en ervaring, beter paste in de functie van Adjunct Uitgever. Ik werkte toen namelijk als Senior Cursusmanager en had al een boek uitgegeven.

Ik groeide door naar de functie van Uitgever en inmiddels ben ik Segmentmanager. Onderweg heb ik zelf gevraagd om een coachingtraject. Binnen Wolters Kluwer is veel mogelijk wanneer je je motivatie goed onderbouwt en er tijd voor vrijmaakt.

Van tevoren verwachtte ik dat alles bij Wolters Kluwer helemaal is uitgestippeld maar uiteindelijk moet je je eigen weg zoeken. Dat is prima en ook leerzaam.

Van begin tot eind

In mijn functie bedenk ik oplossingen om het dagelijkse werkproces van onze klanten gemakkelijker te maken. Ik maak met wisselende projectteams businesscases, analyses, berekeningen en onderzoek of mijn oplossingen commercieel haalbaar zijn. Het is supergaaf om vervolgens van begin tot eind betrokken te zijn bij de productontwikkeling, en als ons eindproduct goed aanslaat in de markt.

Zowel creatief als commercieel

Ik heb ontdekt dat ik de behoefte heb om zowel creatief als commercieel bezig te zijn. Ik wil uitgedaagd worden in alles wat ik doe. Daarom voel ik me thuis binnen een commerciële omgeving waarin je elkaar aanspreekt op verantwoordelijkheid. Echt Wolters Kluwer dus.

Volop aan het bouwen

Ik ben erg blij met mijn collega's. De sfeer is goed, we werken allemaal hard en hebben begrip voor elkaar. Iedereen is volop aan het bouwen. Het ene project is nog niet afgerond of er staan weer drie andere zaken te wachten die opgepakt moeten worden. Ondanks de werkdruk maken we wel af en toe tijd voor een spontane borrel.

Altijd een nieuwe uitdaging

In mijn functie zijn er eigenlijk heel weinig dingen die niet leuk zijn. Wat ik soms lastig vind, is het doorbreken van vaste denkpatronen. Er gaat veel tijd zitten in communicatie, argumentatie en het enthousiasmeren van mensen zodat een bepaald vuur ontstaat om onze ambities waar te maken. In feite is dat ook wel weer het mooie van dit werk. Er is altijd een nieuwe uitdaging.