Naar content

Ilona Benjamins

Ilona Benjamins
Senior Uitgever Fiscale Publicaties
Publishing
"Er liggen zoveel mooie kansen voor ons"

Een voordeel van een groot uitgeefbedrijf als Wolters Kluwer is dat je veel afwisselende functies kunt uitoefenen. Veertien jaar geleden ben ik bij Wolters Kluwer gestart als redacteur. Daarna leerde ik de uitgeefkant kennen als fondscoördinator en adjunct-uitgever. Ik ben op dit moment uitgever bij Tax and Accounting en eindverantwoordelijk voor alle fiscale tijdschrifttitels.

Als uitgever geef ik leiding aan een uitgeefteam. Daarnaast heb ik veel externe contacten met auteurs en klanten. Deze klanten zijn werkzaam in de fiscale adviespraktijk, de rijksoverheid, de rechterlijke macht en de wetenschap. Een dynamische omgeving waarbij online informatie via websites, apps en maatwerkproducten op desktop- en mobiele platforms een belangrijke rol spelen.

Geen dag is hetzelfde

Niet alleen zijn de functies afwisselend, ook de werkzaamheden zijn gevarieerd. Geen dag is hetzelfde. Je doet als uitgever veel verschillende dingen en je kunt zelf invloed uitoefenen op je portfolio. Veel tijd besteed ik aan het verzamelen van marktinformatie. Als uitgever kom je veel bij klanten en auteurs, zij zijn ‘de markt'.

Ontwikkelingen gaan snel

Het volgen van nieuwe trends is eveneens vaste routine. Ontwikkelingen gaan snel en mobile devices hebben grote impact op de ontwikkeling van de tijdschriften in mijn fonds. Informatie wordt nu via veel kanalen verspreid: online communities, apps, e-books, mobiele telefoons, tablets of e-readers. Dit biedt voor Wolters Kluwer veel mogelijkheden om onze klanten nog beter te bedienen en de (fiscale) informatie op ieder gewenst formaat aan te bieden.

Open en eerlijke communicatie

Een voordeel van onze organisatie is het verantwoordelijkheidsbesef en het teamgevoel. Met elkaar inspelen op de veranderingen en gezamenlijk - ieder met zijn eigen expertise - toewerken naar een einddoel. Dat maakt het samenwerken leuk en inspirerend. De sfeer binnen onze uitgeefunit Tax en Accounting is heel goed. Wij hechten veel waarde aan een open en eerlijke communicatie. We staan open voor verbeteringen en staan stil bij de momenten waarop we successen behalen en vieren dat gezamenlijk! 

Je inleven in de gebruikers

Duidelijk is dat de wijze waarop klanten werken snel verandert. Nog steeds is er behoefte aan hoogwaardige informatie zoals Wolters Kluwer die aanbiedt via onze online omgeving. Er is echter in toenemende mate behoefte aan geïntegreerde informatieoplossingen voor het werkproces bij onze klanten. Bijvoorbeeld tools die de efficiency van het werkproces verhogen. Wolters Kluwer biedt de mogelijkheid deze te ontwikkelen. Dat maakt het leuk om bezig te zijn met innovaties binnen een snel veranderende omgeving. Al deze veranderingen maken mijn werk als uitgever uitermate uitdagend en inspirerend. Er liggen zoveel mooie kansen voor ons!