Naar content

Esther Meeuwsen

Esther Meeuwsen
Senior Projectmanager
IT
"Het zien van het eindresultaat geeft energie"

Voordat ik bij Wolters Kluwer kwam, zat ik al in de IT. Inmiddels ben ik hier al bijna 5 jaar werkzaam als Senior Projectmanager. Wolters Kluwer is een middelgroot bedrijf, waardoor je het goed kunt overzien en waarin persoonlijke contacten een belangrijke rol spelen.

Als projectmanager bij Wolters Kluwer ben ik bezig met uitdagende projecten. Bij de start van een project bekijk ik op welke manier het project de organisatie raakt. Dit bekijk ik vanuit verschillende invalshoeken: communicatie, commercie, organisatie, personeel, administratieve organisatie, financiën, informatievoorziening, juridisch, technologie en huisvesting.

Een sturende rol

Ik maak een projectplan en na goedkeuring zet ik de zaken in gang. Aan het begin van het project moet je mensen enthousiast maken en de benodigde informatie boven tafel krijgen. Als je eenmaal bezig bent met het project heb je meer een sturende rol. Je moet iedereen op één lijn krijgen en houden.

Veel vrijheid

Hier heb ik een topteam waarmee ik samenwerk en een manager die mij veel vrijheid geeft. Het is geweldig om daar onderdeel van uit te maken. Op termijn zou ik wel willen doorgroeien naar het managen van een afdeling maar op dit moment is mijn functie nog veel te leuk.

Beloning volgt aan het eind

Het blijft lastig om de doorlooptijd te managen. Soms moet je iets schrappen om iets anders mogelijk te maken. Het blijft ook lastig om iemand zonder IT achtergrond te overtuigen van het feit dat iets technisch gezien lastig of kostbaar is. De beloning volgt aan het eind. Als alles op tijd klaar is, ben ik uiteindelijk tevreden.

Als een vis in het water

Ook ben ik echt trots op de nieuwe auteurssuite die we momenteel aan het maken zijn: De Creator. Dat is straks dé plek waar auteurs eenvoudig teksten kunnen bewerken en nieuwe kopij kunnen aanleveren. Het vervangt alle oude systemen. Ik was van begin tot einde verantwoordelijk voor dit project en verheug mij op de oplevering hiervan. Het zien van het eindresultaat geeft energie. Dat geldt voor alles, ook voor een goede demo of positieve reacties op mijn werk. Ik voel me hier als een vis in het water, dat kun je wel stellen.