Naar content

Big data en privacy in Navigator

Big data en privacy in Navigator

Datum: 24 februari 2016

Leestijd ca. 5 minuten

Auteur: Claudia Simoons

Beeld: Wolters Kluwer

Navigator, de online informatieportal van Wolters Kluwer, biedt u ook op het gebied van Big Data en privacy een schat aan actuele informatie. Wetgeving, jurisprudentie en commentaren uit toptitels als Tekst & Commentaar, Groene Serie, Nederlandse Jurisprudentie, Computerrecht en het Nederlands Juristenblad. Op deze pagina vindt u drie voorbeelden.

Computerrecht, Nieuws van het CBP

Vindplaats: Computerrecht 2016/28
Bijgewerkt tot: 11-01-2016
Auteur: -

Samenvatting

Het CBP heeft op haar website beleidsregels gepubliceerd over de meldplicht datalekken die per 1 januari 2016 van kracht is voor alle bedrijven en overheden die persoonsgegevens verwerken. De meldplicht houdt in dat een ernstig datalek direct gemeld moet worden bij het CBP. De beleidsregels geven handvatten of sprake is van een dergelijk datalek dat gemeld moet worden. Hierbij gaat het niet alleen om daadwerkelijk weglekken van gegevens, maar ook om de blootstelling van persoonsgegevens aan verlies of onrechtmatige verwerking, waaronder ook vernietiging van persoonsgegevens en andere vormen van onrechtmatige verwerking.

Meer lezen?

Op Navigator vindt u het volledige artikel.

Nederlands Juristenblad, Kroniek technologie en recht

Vindplaats: NJB 2014/1836
Bijgewerkt tot: 14-10-2014
Auteur: Remy Chavannes en Niels van der Laan

Samenvatting

Tijdens de verslagperiode brachten de onthullingen van Edward Snowden over de digitale spionageprogramma’s van de Amerikaanse en Britse veiligheidsdiensten een maatschappelijk debat teweeg over de verhouding tussen veiligheid en (digitale) grondrechten. De kritische aandacht voor de al dan niet vrijwillige medewerking van grote Amerikaanse technologiebedrijven aan surveillance en hun eigen omgang met persoonsgegevens, was onderdeel van een bredere tegenreactie onder de noemer ‘de Oude Wereld laat zich niet langer koloniseren door Silicon Valley’. Nederlandse internetaanbieders werden massaal bevolen de toegang tot de file sharing website The Pirate Bay te blokkeren, maar toen dat geen effect bleek te hebben op inbreukmakende bestandsuitwisseling werd de blokkade weer opgeheven. Het auteursrecht spoelde ondertussen nog iets verder weg door het elektronisch vergiet.

Meer lezen?

Op Navigator vindt u het volledige artikel.

Sneller tot de essentie met Navigator

Navigator is de online informatieportal voor juridische, fiscale en financiële professionals die u toegang geeft tot complete en actuele wetgeving, uitspraken en commentaren. De informatie komt uit toptitels als Tekst & Commentaar, Groene Serie, Nederlandse Jurisprudentie, De Gemeentestem, De Vakstudie, BNB en Vakstudie Nieuws.

Alle relevante informatie is per rechtsgebied gebundeld in de totaalpakketten van Navigator Collecties. De inhoud is altijd actueel en van de hoogste kwaliteit, daar staan onze topauteurs garant voor. Navigator is geschikt voor uw desktop, tablet en smartphone. Zo heeft u altijd en overal snel toegang tot de informatie die u in uw werk nodig heeft.

 Lees meer over Navigator

Deze pagina delen: