Naar content

'De klant is koning' in Navigator

'De klant is koning' in Navigator

Datum: 10 mei 2016

Leestijd ca. 6 minuten

Auteur: Theo Kroon

Navigator, de online informatieportal van Wolters Kluwer, biedt u ook met betrekking tot de beroepsuitoefening van de advocaat een schat aan actuele juridische informatie. Wetgeving, jurisprudentie en commentaren uit toptitels als Tekst & Commentaar, Groene Serie, Nederlandse Jurisprudentie, Data Juridica en het Nederlands Juristenblad. Op deze pagina vindt u drie voorbeelden:

Gedragsregels voor Advocaten 1992

Deze regels brengen normen onder woorden, die naar de heersende opvatting in de kring der advocaten behoren te worden inachtgenomen bij de uitoefening van het beroep van advocaat. Zij vormen niet de vastlegging van het voor de advocaten geldende tuchtrecht.

Meer lezen?

Op Navigator vindt u het volledige artikel.

Handhaven provisieverbod is een stap vooruit

Vindplaats: Data Juridica
Bijgewerkt tot: 09-03-2016
Bronauteur: B-J. Van den Akker & E. Brons-Stikkelbroeck
Bronvindplaats: Advocatenblad 2016, afl. 1, p. 25

Samenvatting

De dekens hebben in januari 2016 aangekondigd het provisieverbod van gedragsregel 2 lid 2 te blijven handhaven. Hierdoor voelen leadgenerators, websites die tegen betaling advocaten leads aanleveren, zich bedreigd.

Meer lezen?

Op Navigator vindt u het volledige artikel.

Kroniek Tuchtrecht

Vindplaats: Data Juridica
Vindplaats: Aansprakelijkheid Verzekering & Schade
Bijgewerkt tot: 10-09-2015
Auteurs: mr. E.J.M. van Rijckevorsel-Teeuwen en mr. T.P. Hoekstra

Samenvatting

In deze kroniek wordt een overzicht gegeven van de belangrijkste ontwikkelingen in tuchtrechtelijke jurisprudentie en regelgeving met betrekking tot het handelen van de advocaat en de notaris over de periode van 2011 tot medio 2015.

Het tuchtrecht van de advocaat en de notaris laat veel overeenkomsten zien. Echter, op meerdere punten loopt het tuchtrecht van de twee beroepsgroepen ook uiteen. In hoofdstuk 2 zullen wij de onderwerpen bespreken die betrekking hebben op zowel de notaris als de advocaat en waarbij de verschillen en/of overeenkomsten worden geduid. Nadien volgen de hoofdstukken waarin per beroepsgroep nog enkele voor die beroepsgroep belangrijke ontwikkelingen/onderwerpen zijn opgenomen. Hoofdstuk 3 betreft de advocaat en hoofdstuk 4 de notaris.

Meer lezen?

Op Navigator vindt u het volledige artikel.

Sneller tot de essentie met Navigator

Navigator is de online informatieportal voor juridische, fiscale en financiële professionals die u toegang geeft tot complete en actuele wetgeving, uitspraken en commentaren. De informatie komt uit toptitels als Tekst & Commentaar, Groene Serie, Nederlandse Jurisprudentie, De Gemeentestem, De Vakstudie, BNB en Vakstudie Nieuws.

Alle relevante informatie is per rechtsgebied gebundeld in de totaalpakketten van Navigator Collecties. De inhoud is altijd actueel en van de hoogste kwaliteit, daar staan onze topauteurs garant voor. Navigator is geschikt voor uw desktop, tablet en smartphone. Zo heeft u altijd en overal snel toegang tot de informatie die u in uw werk nodig heeft.

 Lees meer over Navigator

Deze pagina delen: