Naar content

Stevensprijs 2017

Uitreiking: 26 januari 2018

De Stevensprijs is dit jaar voor de derde keer uitgereikt.

 

De genomineerden

Coen Maas

Coen Maas is sinds de afronding van zijn proefschrift op het gebied van het vroegmoderne Latijn actief als fiscalist. Na vier jaar te hebben gewerkt in de belastingadviespraktijk van PwC Rotterdam is hij nu werkzaam op het Wetenschappelijk Bureau van de Hoge Raad en tevens als universitair docent verbonden aan de afdeling belastingrecht van de Universiteit Leiden. Daarnaast schrijft Coen voor Fiscaal Tijdschrift FED en NLFiscaal annotaties over een breed scala aan onderwerpen en is hij bewerker van de Vakstudie Algemeen Deel. Zijn wetenschappelijk onderzoek richt zich de laatste jaren met name op fiscale rechtsvinding en fraus legis, hetgeen heeft geresulteerd in diverse artikelen in het WFR en in vriendenbundels. In het academisch jaar 2016/2017 heeft Coen zijn onderzoek uitgevoerd in de Verenigde Staten als visiting researcher aan Harvard Law School.

Tirza Cramwinckel

Tirza is als promovenda en docent verbonden aan de Afdeling Belastingrecht van de Universiteit Leiden. Daarnaast is zij verbonden aan de praktijkgroep Tax bij Stibbe Amsterdam. Haar promotieonderzoek ziet op fiscale burgercommunicatie van de Belastingdienst. Hoe ‘vertaalt’ de Belastingdienst complexe fiscale wetgeving naar begrijpelijke taal en wat zou de juridische status van dergelijke uitingen moeten zijn? Hierin combineert zij haar studies Fiscaal recht en Nederlandse taal & cultuur (Universiteit Leiden). Tirza is vaste medewerker voor FED (formeel belastingrecht). Ook is zij vaste medewerker voor TaxVisions (formeel belastingrecht) bij Wolters Kluwer, waarbij arresten in korte, aantrekkelijke filmpjes worden vertaald. Zij publiceert regelmatig, geeft lezingen en doceert aan studenten fiscaal recht. Haar voornaamste interesse ligt daarbij in het formele belastingrecht en het (fiscale) bestuursprocesrecht. In 2013 is haar fiscale masterscriptie bekroond met de Grote Financiën Prijs van het Ministerie van Financiën (scriptietitel: "Vertrouw (niet) op de vertalende fiscus! Een onderzoek naar vertrouwenwekkende uitingen van de Belastingdienst vanuit het juridische perspectief en het taalperspectief”).

Mats Cornelisse

Mats Cornelisse is als advocaat werkzaam in de fiscale praktijk van de Brauw Blackstone Westbroek. Hij adviseert over vraagstukken in de inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting, dividendbelasting en het formele belastingrecht, binnen zowel een nationale als een grensoverschrijdende context. Tevens is hij betrokken bij de verdediging in fiscale geschillen en bij het voeren van fiscale procedures, inclusief ten overstaan van de Hoge Raad der Nederlanden. Daarnaast is hij als annotator verbonden aan Fiscaal Tijdschrift FED. Mats heeft een MSc behaald in fiscale economie en een LLM in fiscaal recht aan de Universiteit van Amsterdam. Ook is hij een Fulbright alumnus van de University of Pennsylvania Law School.