Naar content

eDis is vanaf nu Smarteca

Ontdek Smarteca

Met Smarteca kunt u uw Wolters Kluwer-uitgaven eenvoudig on- en offline lezen, annotaties maken en teksten doorzoeken op uw smartphone, tablet en desktop. Zo blijft u altijd en overal op de hoogte.

Eenvoudig bladeren en zoeken

In uw Smarteca-bibliotheek vindt u alle uitgaven waarop u een abonnement heeft. Bent u op zoek naar een specifiek begrip, uitgave of auteur? U heeft deze snel gevonden met behulp van de functies zoeken en filteren.

Snel en comfortabel lezen

Smarteca is ontworpen om prettig én snel te kunnen lezen. U kunt een uitgave meteen inzien of lokaal opslaan, om deze op een later moment zonder internetverbinding te bekijken. Wijs uw favoriete uitgaven aan als u deze op een later moment eenvoudig terug wilt vinden.

Ook is het mogelijk om annotaties aan te maken in de tekst en een dossier op te bouwen, rond een bepaalde casus of thema.

Altijd op de hoogte

Gelijk bij het openen van Smarteca kunt u in de rechterbovenhoek zien of er nieuwe publicaties zijn. Bij uw Favorieten vindt u de nieuwe publicaties per favoriete titel

 

Zo krijgt u toegang tot Smarteca

Als u vanuit uw abonnement recht heeft op de uitgaven en toegang tot Smarteca, dan heeft u alleen uw inloggegevens van Navigator nodig om Smarteca te gebruiken. Lukt het inloggen niet? Resetten van uw wachtwoord kan online via “Wachtwoord vergeten”. Lukt het inloggen nog steeds niet of heeft u nog geen inloggegevens? Neem dan contact op met onze klantenservice door te bellen naar 0570-673555 of neem contact op via de chat.

Download Smarteca

U kunt de Smarteca-app voor mobiele apparaten downloaden in uw app store. Op uw desktop kunt u eenvoudig de Smarteca-website bezoeken om uw favoriete uitgaven te lezen. U hoeft geen desktop app te downloaden.

Download in App Store
Download in Play Store
Bezoek de website

Vragen over de overstap van eDis naar Smarteca

Ik kan eDis niet meer vinden.

eDis is vervangen door Smarteca. Smarteca is de nieuwe, geavanceerde e-book reader van Wolters Kluwer.


Heb ik nieuwe inloggegevens nodig voor Smarteca?

U heeft geen nieuwe inloggegevens nodig. U kunt de inloggegevens gebruiken waarmee u bij Navigator inlogt.


Bij het openen van eDis krijg ik een foutmelding?

U ziet waarschijnlijk de melding “synchronisation error”. Mogelijk werkt u met een verouderde versie van eDis. Via de instructies op deze pagina krijgt u alsnog eenvoudig en snel toegang tot Smarteca, de opvolger van eDis.


Welke informatie wordt er van eDis naar Smarteca meegenomen?

Tijdens de overgang van eDis naar Smarteca gaan uw notities, markeringen en favorieten mee naar Smarteca. Alleen gedownloade uitgaven worden niet overgezet.


Wat zijn de verschillen tussen eDis en Smarteca?

  1. Smarteca is web based, dit betekent dat u online uitgaven kunt raadplegen, zonder deze eerst te hoeven downloaden. Dit bespaart tijd. Wilt u een uitgave zonder internetverbinding lezen? Dan heeft u de mogelijkheid om deze alsnog te downloaden.
  2. De full tekst zoekfunctionaliteit in Smarteca is nieuw. U kunt hiermee met behulp van steekwoorden de gehele bibliotheek doorzoeken. Ook kunt u hier op auteur en titel zoeken.
  3. Smarteca verzendt i.t.t. eDis geen pushberichten m.b.t. nieuwe publicaties. U kunt zelf bij het openen van Smarteca in de rechterbovenhoek bij checken of er nieuwe publicaties zijn toegevoegd. Dit wordt ook op de Boekenplank per titel aangegeven met het begrip “Bijgewerkt”. Wanneer u alleen van uw favorieten de nieuwe toevoegingen wilt weten, ga dan naar Favorieten in het Menu. Daar vindt u per favoriet de nieuwe publicaties.
  4. Publicaties die u via Smarteca downloadt kunt u later alleen via een Smarteca app raadplegen. Overigens wordt net als bij eDis een gedownloade publicatie op één device opgeslagen en deze is daardoor alleen op die device te lezen.

Veelgestelde vragen over Smarteca

Hoe log ik in?

Na het opstarten van de app wordt u om uw inloggegevens gevraagd. Voer de gevraagde gegevens in en druk op Inloggen. Om ingelogd te blijven kunt u de checkbox “Ingelogd blijven” aanvinken.


Mijn login wordt niet herkend. Hoe kan dit?

U dient gebruik te maken van de inloggegevens die u ooit voor eDis heeft ontvangen. Deze gegevens zijn overigens identiek aan de inloggegevens van Navigator. Lukt het inloggen niet? Neem dan contact op met onze klantenservice door te bellen naar 0570-673555 of neem contact op via de chat chat.


Ik weet mijn wachtwoord niet (meer).

In het inlogscherm kunt u via de knop “Wachtwoord vergeten” een nieuw wachtwoord instellen.


Ik heb een nieuw wachtwoord ingesteld, maar ontvang geen bevestigingsmail.

Is de e-mail tussen uw ongewenste berichten terechtgekomen? Of is uw mailbox vol? Indien geen van beide het geval is, neem dan contact met ons op. U kunt contact opnemen met onze klantenservice door te bellen naar 0570-673555 of neem contact op via de chat chat.


Waarom krijg ik geen notificatie(s)?

Smarteca verzendt niet actief notificaties m.b.t. nieuwe publicaties. Updates kunt u in Smarteca eenvoudig rechtsboven bij vinden. Dit wordt ook op de Boekenplank per titel aangegeven met het begrip “Bijgewerkt”.

Wanneer u alleen van uw favorieten de nieuwe toevoegingen wilt weten, ga dan naar Favorieten in het Menu. Daar vindt u per favoriet de nieuwe publicaties.

Eventuele andersoortige notificaties vindt u onder Tips


Is Smarteca ook beschikbaar op een smartphone?

Ja, de Smarteca-app is beschikbaar voor zowel iPhone en Android-toestellen. U kunt deze voor uw iPhone downloaden in de App Store en voor uw Android-toestel in de Google Play Store.


Zijn de reeds verschenen edities ook opgenomen in de (nieuwe) Smarteca-app?

Alle edities vanaf 1 januari 2013, waarop u een abonnement heeft, zijn beschikbaar en kunnen worden gelezen.


Waar kan ik als beheerder van mijn organisatie gebruikerswijzigingen doorgeven?

Wijzigingen kunt u doorgeven door contact op te nemen met onze klantenservice via 0570-673555 of neem contact op via de chat.


Staat uw vraag er niet tussen? Bekijk onze andere veelgestelde vragen.

Support

Systeemeisen

Uw apparaat dient aan één van de volgende systeemeisen te voldoen:

  • Tablets en smartphones met Android 5.0 tot 7.0
  • iPad 4 of nieuwer met iOS 9.3 – 10.3
  • iPhone 6 of nieuwer met iOS 9.3 – 10.3
  • Windows 7 x32/x64, Windows 8.1 x32/x64 en Windows 10 x32/x64
  • MacOS 10.9.5 – 11.12.4


Nog vragen? Neem contact op via:

Neem contact op

Is uw vraag niet beantwoord? Bekijk de veelgestelde vragen.

Download in App Store
Download in Play Store
Bezoek de website