Naar content

Reprorechtvergoeding voortaan via Stichting Lira!

De wijze waarop reprovergoedingen worden uitbetaald aan auteurs gaat wijzigen. Stichting Lira is vanaf heden verantwoordelijk voor de doorbetaling aan auteurs en zal in december de reprorechtvergoedingen over het jaar 2018 én 2019 aan auteurs betalen. Wolters Kluwer speelt hierin geen rol meer. Om reprovergoedingen te ontvangen dienen auteurs zich vóór 10 september a.s. aan te melden bij Stichting Lira. Dat geldt ook voor auteurs die geen royalty/honorarium van Wolters Kluwer ontvangen.

Dit is de brief die wij op donderdag 16 juli hierover hebben gestuurd. Op 20 augustus heeft u hierover ook een reminder per mail van ons ontvangen. De brief bevat meer informatie over de achtergrond van de wijziging en de stappen die u moet zetten.

In de week van 21 september hebben auteurs die in aanmerking komen voor de reprorechtvergoeding over het jaar 2018 én 2019 via onze R&H-afdeling hun overzicht van publicaties per mail ontvangen, ter ondersteuning van hun opgave voor Lira.

Uitgebreide informatie vindt u op de site van Reprorecht en op de site van Lira. Hier treft u ook een FAQ aan. Heeft u hierna nog vragen dan kunt u deze mailen aan lira@cedar.nl.