Naar content
Wolters Kluwer
Nieuwsbrief voor Wolters Kluwer auteurs
Nieuwsbrief voor Wolters Kluwer auteurs
December 2019
Geachte auteur,
Over niet al te lange tijd sluiten we 2019 af. Een goed moment om u bij te praten over de laatste ontwikkelingen en gebeurtenissen binnen Wolters Kluwer Legal & Regulatory Nederland.
 
Onlangs heeft Wolters Kluwer wereldwijd een onafhankelijke survey uitgevoerd (N=700) om te onderzoeken of de juridische sector klaar is voor de toekomst. Twee van de drie advocatenkantoren gaven aan niet klaar te zijn voor impactvolle trends in de komende jaren.
 
Trends die onder andere gesignaleerd worden in het Future Ready Lawyer rapport:
1) Toenemend volume en de complexiteit van informatie.
2) Meer focus op verbeterde efficiency en productiviteit.
3) Prijsconcurrentie/alternatieve vergoedingsstructuren/kostenbeheersing.
4) Voldoen aan veranderende klantverwachtingen.
5) Legal Tech.
 
Vooral Legal Tech heeft veel impact op het succes van de organisatie. Het onderzoek laat bijvoorbeeld zien dat organisaties die Legal Tech inzetten veel winstgevender zijn.
 
Ook bij ons is verandering een constante factor. De wensen van klanten en auteurs veranderen continu en de snelheid van technologische innovatie neemt toe. Er staat een volgende fase voor de deur, de fase van expert solutions. Hierin combineren we slimme nieuwe technologie met domeinkennis.
 
De kennis en kunde van de auteur is van groot belang voor onze klanten, dat verandert niet. Wat verandert is de manier waarop Wolters Kluwer de content bij de klant brengt en laat aansluiten bij de behoefte van onze klant. Dat is waar we ons zeer bewust van zijn en waar wij hard aan blijven werken. U leest er meer over in deze nieuwbrief.
 
Veel leesplezier!
Marketing
Uit een recent gehouden auteurstevredenheidsonderzoek is gebleken dat auteurs graag beter willen begrijpen welke marketinginspanningen worden verricht voor hun publicatie. Deze feedback hebben we ter harte genomen. Wij hebben een brochure voor u beschikbaar gesteld waarin u kunt lezen welke marketingactiviteiten we uitvoeren, maar ook hoe u zelf een bijdrage kunt leveren aan de promotie van uw publicatie. Een goede samenwerking is immers van essentieel belang voor succes.
Afbeelding brochure
Het Auteursportaal
Wij zijn erg verheugd u te melden dat het Auteursportaal (een ‘mijn’ omgeving) live is. Met de ontwikkeling van het Auteursportaal hebben wij onze serviceverlening verder geprofessionaliseerd en uitgebreid. De eerste reacties zijn positief: ‘Ik vind het er goed uitzien, goed ingedeeld en kon alles goed vinden’, ‘fijn dat de honorarium- en royaltybrieven niet meer per post worden verstuurd’ en ‘waarom was dit er niet eerder?’
 
Het Auteursportaal geeft u direct toegang tot:
  • uw publicaties;
  • uw vergoedingen;
  • uw auteurscontracten;
  • uw contactgegevens;
  • uw auteursprofiel.
Hoe nu verder? Heeft u nog geen welkomstbrief voor het Auteursportaal ontvangen, dan krijgt u deze binnen afzienbare tijd. Alle auteurs worden in de komende maanden gefaseerd aangesloten.
 
Het Auteursportaal blijft in ontwikkeling. Mocht u suggesties hebben ter verbetering van het portaal, dan horen wij dat graag. Stuur een mail naar auteurs-nl@wolterskluwer.com.
Afbeelding Auteursportaal
Uw auteursprofiel 
‘Advocaten moeten hun beroep onafhankelijk uitoefenen. Altijd en overal.’, aldus Lawyers for Laywers. Wolters Kluwer ondersteunt dat van harte. Breng daarom uzelf en uw organisatie onder de aandacht door het toevoegen van een auteursprofiel. Als u in december een auteursprofiel aanmaakt op onze site doneren wij € 25,00 aan Lawyers for Lawyers!
 
Met een auteursprofiel linken wij de uitgaven waaraan u meewerkt aan uw profiel. In de Wolters Kluwer shop worden steeds meer uitgaven hieraan gelinkt. Op die manier vergroot u uw zichtbaarheid als auteur en hebben geïnteresseerden gemakkelijk al uw uitgaven via uw profiel gevonden.
 
Honderden auteurs gingen u al voor. Heeft u nog geen auteursprofiel, maak er dan nu één aan. 
Walter
Wolters Kluwer Legal & Regulatory Nederland is ruim een jaar bezig met een project genaamd Walter (werktitel). Dit is wat wij noemen een ‘expert solution’, een omgeving waar domeinkennis en Artificial Intelligence samenkomen. Deze combinatie biedt antwoorden in de juiste context en is daarnaast ook een ecosysteem door veel voorkomende applicaties bij advocatenkantoren met elkaar te koppelen. 
Afbeelding Walter
Walter Legal helpt advocaten om effectiever te werken en klaar te zijn voor de toekomst. Hoe?
  • In plaats van stapels documenten geeft Walter Legal de juiste inzichten op het juiste moment, volgens de structuur van de wet.
  • Door een combinatie van kunstmatige en domeinkennis helpen we advocaten om op basis van data juridische scenario’s te vergelijken.
  • Door te koppelen met een groeiend aantal bestaande softwarepakketten creëren we één toekomstbestendige digitale werkomgeving.
Walter Arbeidsrecht is inmiddels met ruim 1600 arbeidsrechtelijke onderwerpen gelanceerd voor een selecte groep klanten. Meer dan een kwart van alle Nederlandse arbeidsrechtjuristen hebben meegeholpen aan de ontwikkeling van Walter Legal door middel van interviews, surveys, en andere vormen van feedback. Op dit moment hebben ruim 700 juridische professionals toegang tot het platform. Ook zij helpen ons om Walter Legal continu te blijven verbeteren.
 
Naast Arbeidsrecht zijn we begonnen met het verkennen van een volgend rechtsgebied. Dit zal ofwel Ondernemingsrecht ofwel Contractenrecht worden. Meer hierover in een volgende nieuwsbrief. Wij zijn op zoek naar advocaten of juristen met deze specialisatie(s) die mee willen denken. Neem hiervoor contact op met Joy van Baren.
 
Wilt u Walter Legal zelf ervaren? Neem een kijkje op www.walterlegal.nl of meld u aan voor een pilot account!
Ook Walter Tax heeft als doel fiscalisten te helpen effectiever te werken en klaar te zijn voor de toekomst. Door meer dan 100 interviews hebben we hiervan een goed beeld gekregen.
 
Binnen Walter Tax zal net als bij Walter Legal onderzocht worden of het DeCAF-model (Decisions, Claims, Arguments en Facts) toegepast kan worden op de eerste vakgebieden van het belastingrecht. Dit model helpt fiscalisten met het vinden en analyseren van de meest relevante uitspraken op basis van redactionele input en kunstmatige intelligentie. Het algoritme binnen Walter is hierdoor in staat om zelf suggesties te doen rondom de beslissingen, eisen, argumenten en feiten in de jurisprudentie.
 
Verder ligt er een sterke focus op het koppelen van andere informatiebronnen en softwarepakketten  (ecosysteem gedachte).
 
De fiscaal adviseur vraagt om meer dan alleen een stand alone kennisplatform. Op basis van deze gedachte wordt Walter Tax ontwikkeld.
 
Wilt u meedenken over de verdere ontwikkeling van Walter Tax? Neem dan contact op met Ingrid Oude Wolbers.
Navigator
Navigator blijft ook in 2020 een belangrijk platform voor onze uitgaven. Wij werken aan een groot aantal verbeteringen om het gebruik van Navigator te vereenvoudigen. Zo staan er aanpassingen gepland voor alle (fiscale) gebruikers, waarbij wij werken aan een beter en relevanter zoekresultaat voor de eindgebruikers. In december worden op dit gebied belangrijke ontwikkelingen doorgevoerd.
 
In 2020 wordt de Navigator uitgebreid met een overzicht van lopende wetsvoorstellen en de integratie van o.a. TaxVisions, waarbij visueel nieuws wordt gecombineerd met andere interessante content. Daarnaast werken wij aan een vereenvoudigde wijze om documenten te bekijken.
Legal Intelligence
De afgelopen maanden is er hard gewerkt aan de lancering van een aantal nieuwe features binnen Legal Intelligence. We zetten er een aantal voor u op een rij.
 
De belangrijkste ontwikkeling is de lancering van de LI LIbrary. De LI LIbrary maakt het mogelijk om alle boeken van een kantoorbibliotheek digitaal beschikbaar, toegankelijk en integraal doorzoekbaar te maken. Boeken worden getoond in PDF met dezelfde opmaak als de papieren exemplaren, inclusief voetnoten en paginanummers. De LI LIbrary is dé digitale kantoorbibliotheek die op elk gewenst moment op kantoor en daarbuiten te raadplegen is. Als advocaat kunt u hierdoor nog sneller en efficiënter uw research doen. Hiermee speelt Legal Intelligence in op de wens van advocaten om steeds meer digitaal te werken en daarmee voor hen relevante juridische publicaties digitaal doorzoekbaar te maken.
 
Ook is het mogelijk om via de bestelmodule direct in de LI LIbrary shop digitaal publicaties van verschillende uitgeverijen te bestellen en te gebruiken. Er zijn samenwerkingen gerealiseerd met Uitgeverij Boom, Uitgeverij Paris, Ars Aequi, Instituut voor Bouwrecht, Wolters Kluwer en Kluwer Law International.
 
Wist u dat Legal Intelligence continu klantonderzoek uitvoert om het product te blijven optimaliseren en zoekresultaten steeds relevanter te maken? Zo wordt er nu hard gewerkt aan het doorontwikkelen van de rankingtool en wordt er onderzoek gedaan naar de citatie-index.
 
Kortom: Legal Intelligence blijft de jurist ondersteunen!
LI LIbrary shop
Stevensprijs
Op 24 januari 2020 zal de Stevensprijs voor de vijfde keer worden uitgereikt. Ditmaal in het Louwman Museum te Den Haag. Het belooft een speciale editie te worden met een vernieuwend en inspirerend programma.
 
De Stevensprijs wordt elk jaar uitgereikt door Wolters Kluwer aan een jonge auteur (35 jaar of jonger) die complexe fiscale materie op eenvoudige wijze weet te verwoorden.
 
Genomineerd voor de Stevensprijs 2019 zijn: Martijn Schippers, Ciska Wisman, Laurens Wijtvliet en Marco Gomes Vale Viga. De winnaars van voorgaande jaren zijn Simon Cornielje (2018), Coen Maas (2017), Isabella de Groot (2016) en Madeleine Merkx (2015). 
 
Wilt u er ook bij zijn op 24 januari? Meld u dan nu aan.
Stevensprijs 2019
 
Auteursevent: Musical ‘The Book of Mormon’
Op 15 en 16 oktober heeft Wolters Kluwer haar auteurs met partner uitgenodigd voor de musical ‘The Book of Mormon’ in het Koninklijk Theater Carré te Amsterdam. Onder het genot van een hapje en een drankje kregen auteurs vooraf en tijdens de pauze de mogelijkheid om collega-auteurs en medewerkers van Wolters Kluwer te spreken. Speciale gast op de eerste avond was onze wereldwijde CEO Nancy McKinstry.
 
We hebben na afloop veel enthousiaste reacties ontvangen. Het event werd door u dan ook beoordeeld met een 9.1!
 
De musical volgt twee mormoonse jongens die op een zendingsmissie naar Oeganda worden gestuurd. Deze komische musical is bedacht, geschreven en gecomponeerd door Trey Parker en Matt Stone, bekend als de makers van de animatieserie South Park. 
Officiële foto The Book of Mormon: Paul Coltas
Officiële foto The Book of Mormon: Paul Coltas
Wat er verder nog gebeurde ...
Speciale aandacht: Het hoogste woord in beeld – 20 november 2019
Vierenveertig klassieke uitspraken beschreven door auteur Tom Barkhuysen en ondersteund door prachtige kleurenillustraties van Madeleine Kuijper.
 
Moot Court Wisselbeker – 11 november 2019
Twee keer per jaar mogen wij de Moot Court wisselbeker uitreiken aan de student van de Faculteit Rechtsgeleerdheid in Leiden die van 500 medestudenten het beste weet te pleiten. Dit keer won Elise Dirkse met het cijfer 9,5.
 
25 jaar ArbeidsRecht – 11 oktober 2019
Dit jaar bestaat ArbeidsRecht 25 jaar. ArbeidsRecht is het onafhankelijke maandblad voor de arbeidsrechtspecialist.
 
50 jaar Cursus Belastingrecht - 3 oktober 2019
Dit aanvankelijke studieboek is uitgegroeid tot het toonaangevende naslagwerk voor en in de dagelijkse fiscale praktijk. Bekijk hier het (jubileum) filmpje.
 
Met deze informatie bent u weer helemaal op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen. Ik wil u bedanken voor uw inzet in 2019 en voor 2020 uit ik de wens dat we deze prettige samenwerking blijven voortzetten. Heeft u nog vragen of suggesties dan zie ik die heel graag tegemoet.
 
Ik wens u mooie feestdagen en een zeer gelukkig en gezond 2020.
 
Met vriendelijke groet, 
Peter Immink
 
Peter Immink
Content Director
Wolters Kluwer Legal & Regulatory Nederland
Foto Peter Immink

Meer nieuwsbrieven bekijken