Naar content

Bekijk de nieuwe functionaliteiten

Klik hier

De afgelopen maanden hebben wij in samenwerking met een groot aantal van onze gebruikers gewerkt aan de vernieuwde Navigator.

Heeft u vragen? Neem contact op met Navigator servicedesk telefoonnummer 0570 – 673555 of e-mail servicedesk-nl@wolterskluwer.com.

Navigator blijft ontwikkelen en dit doen wij graag samen met onze gebruikers. Wilt u direct invloed hebben op onze ontwikkelingen, neem dan deel aan ons gebruiksonderzoek. Meld u aan of vraag meer informatie op.

Planning

Tijdslijn

 

 

Document- en zoekhistorie

In het Historieblok op de homepage zijn de uitgevoerde zoekopdrachten beschikbaar en kunnen desgewenst worden herhaald. Daarnaast kan er worden gefilterd op document- en zoekhistorie.
 

Inhoudsopgave

In minder kliks bij uw zoekresultaat. De inhoudsopgave is overzichtelijker en heeft een logische structuur, zodat u direct ziet waar u bent. Veel gebruikers hebben aangegeven dat tijdens het werken met Navigator de brede inhoudsopgave soms onbedoeld verschijnt. (deze komt tevoorschijn zodra u met de muis naar de linkerkant van het scherm beweegt). De brede inhoudsopgave is verwijderd. Natuurlijk is de inhoudsopgave nog steeds te benaderen via de knop Inhoudsopgave in het documentscherm.

Gerelateerde documenten direct en eenvoudig te benaderen

Gerelateerde documenten worden (gerangschikt op informatiesoort) bij het document getoond en zijn direct te benaderen. Bovendien is de informatiesoort nu, naast een icoon, voorzien van een beschrijving.

Aanhangige wetsvoorstellen met bijbehorend kamerstuk worden nu uitsluitend bij het betreffende wetsartikel getoond.

Endless scrolling

Scrollen naar boven werkt als volgt: het systeem opent na een klik het voorgaande document. Na deze klik worden de laatste regels van het voorgaande document getoond. Door te klikken op de grijze pijlknop in dit document gaat men direct naar de titel van dit document.

Labels, notities en markeringen

Uw labels sorteert u voortaan eenvoudig op alfabet of datum. De bijbehorende documenten downloadt u vanaf de labels-pagina. Nog geen labels aangemaakt? Voeg een label toe via de functionaliteit ''labels'' aan de rechterkant van een document.  Met "Notities en Markeringen" kunt u eenvoudig stukken tekst markeren en indien gewenst voorzien van een notitie. Via “Mijn Navigator” kunt u "Labels, Notities en Markeringen" snel benaderen.

Favoriete documenten

U kunt een document nu direct via de werkbalk in documentweergave als favoriet anmaken. Dit favoriete document is dan direct te benaderen via de homepage.

 

Wetsartikelteksten vergelijken

Via vinkvakjes in het wetsversie-menu kunnen (max) 2 wetsversies worden aangevinkt om te vergelijken. Na gebruik van de knop Wetsversies vergelijken wordt een combinatie van beide versies getoond op het scherm. In rood wordt aangegeven welke tekst verwijderd is, nieuwe tekst wordt in groen getoond. Op die pagina is het ook mogelijk om alleen voor de ‘rode’ of alleen voor de ‘groene’ versie te kiezen. Ook terugkeren naar de oorspronkelijke pagina is mogelijk.

Zoeken binnen favoriete bronnen

Het is nu mogelijk om met een zoekfilter uitsluitend uw Favoriete Bronnen (of onderdelen daarvan) te doorzoeken.
 

Beleid beter vindbaar

Om het beleid beter vindbaar te maken is de informatiesoort Beleid toegevoegd aan de zoekfilters. Er kan nu worden gezocht naar beleid met een trefwoord of naam van het besluit (bijvoorbeeld Innovatiebox). Vervolgens kan er gekozen worden tussen officieel beleid of betreft beleid. Officieel beleid laat de tekst van het besluit zien en betreft beleid geeft inzicht in de titels waar iets over het beleid wordt gezegd en toegelicht. In de toekomst wordt het mogelijk om te navigeren naar beleid via de gerelateerde documenten en te zoeken met behulp van een wetingang naar het op de wet gebaseerde beleid.

Voorselectie via Uitgaven

Nadat u in de bovenste balk van Navigator "Uitgaven" aanklikt verschijnt de A-Z lijst waarmee u snel naar het gewenste product binnen uw abonnement kunt.
In de A-Z lijst is het mogelijk favoriete uitgaven aan te maken of te verwijderen door op het sterretje te klikken.

Zoekfunctie

Deze functie is beschikbaar vanaf de homepage, klik hiervoor op het Navigator logo. Vul uw zoekwoord in en u vindt het document. Zoekfilters (Vakgebied, Bron en Uitgave) zijn vanaf nu te gebruiken. In de zoekbalk is zichtbaar welke zoektermen en welke filters zijn gebruikt.  

Tijdreizen

Snel naar andere versies van wetsartikelen. Deze functionaliteit is beschikbaar binnen het document, synchronisatie met de inhoudsopgave volgt in de volgende release.

Geoptimaliseerd voor

 

Navigator is geoptimaliseerd voor diverse systemen, browser en apparaten

Microsoft heeft aangekondigd dat zij met ingang van januari 2016 alleen voor de meest recente versies van Internet Explorer technische support en beveiligingsupdates ondersteunen. Hiermee stopt de ondersteuning vanuit Microsoft voor Internet Explorer 8 en kan Wolters Kluwer hierdoor een juiste werking van Navigator op deze browser niet meer garanderen.

Wolters Kluwer adviseert u om tijdig over te stappen  naar een nieuwere versie van Internet Explorer of één van de andere ondersteunende browsers zodat u ook in de toekomst gebruik kunt blijven maken van de nieuwste productupdates van Navigator.

Wat zijn de kenmerken van de vernieuwde Navigator?

 • Navigeren is overzichtelijker en gaat beduidend sneller
 • Documentpagina is rustiger en overzichtelijker en hierdoor beter leesbaar
 • Navigator is volledig responsive zodat u Navigator ook op uw tablet of smartphone kunt gebruiken
 • Sterk verbeterd gebruiksgemak
 • Betere scanbaarheid van de zoekresultaten o.a. door toevoegingen van iconen
 • Duidelijke weergave van gerelateerde documenten
 • De performance is sterk verbeterd waardoor u sneller en efficiënter kunt werken
 • Nadat u in de bovenste balk van Navigator "Uitgaven"aanklikt verschijnt de A-Z lijst waarmee u snel naar het gewenste product binnen uw abonnement kunt.
 • In de A-Z lijst is het mogelijk favoriete uitgaven aan te maken of te verwijderen door op het sterretje te klikken.
 • De zoekfilters Vakgebied, Bron en Uitgave werken op meerdere niveaus, waarmee de zoekvraag verder verfijnd kan worden.
 • Bekeken documenten krijgen als u terugkeert op het zoekresultatenscherm een andere kleur, die aangeeft dat dit document gelezen is.
 • "Notities en Markeringen"; met deze functionaliteit kunt u eenvoudig stukken tekst markeren en indien gewenst voorzien van een notitie. Via mijn Navigator kunnen deze weer eenvoudig teruggevonden en benaderd worden. Deze functionaliteit is nu uitsluitend op de desktop beschikbaar (tablet volgt later).
 • Met de “Labels” functie kunnen documenten eenvoudig gegroepeerd bewaard worden onder een Labelnaam. Deze functie vervangt de dossier functionaliteit uit de oude Navigator. 
 • De gebruiker kan de tekstgrootte nu aanpassen via de toolbar aan de rechterkant. 
 • Scrollen naar boven is gewijzigd. Systeem opent nu alleen maar na een klik van een gebruiker het voorgaande document. 
 • Na deze klik worden de laatste regels van het voorgaande document getoond. Door te klikken op de grijze pijlknop , wordt de gebruiker direct naar de titel van het document gebracht. Het scrollen naar beneden is ongewijzigd gebleven.
 • Wetsartikelteksten kunnen vergelijken
 • Specifiek zoeken naar wet- en regelgeving, incl. artikelnummer
 • Zoeken in en sorteren van gerelateerde documenten
 • Zoekresultaten kunnen getoond worden op datum (oplopend en aflopend)
 • Pop–up scherm beschikbaar op de homepagina waarin de belangrijkste vernieuwingen worden weergegeven