Naar content
 
HUURRECHT ACTUALITEITEN

De coronapandemie en de huur van bedrijfsruimte

Veel bedrijven zijn ondertussen in zwaar weer geraakt door de coronacrisis. In de praktijk is de huurprijs vaak één van de belangrijkste vaste bedrijfslasten die blijven doorlopen. Huurders van bedrijfsruimten hebben daarom de afgelopen weken in groten getale een moreel (en juridisch) appel gedaan op hun verhuurders om de betalingsverplichting van de huur te versoepelen en een tijdelijk huurprijsverlaging door te voeren. Verhuurders van bedrijfsruimte voelen zich voor het blok gezet en constateren dat sommige huurders misbruik van de situatie proberen te maken. Indachtig het gegeven dat de volle omvang van de coronacrisis nog onduidelijk is, wordt in het artikel ‘De coronapandemie en huur van bedrijfsruimte: don’t believe the hype’ van J.A. Tuinman en T.Q de Booys een eerste poging gedaan om de impact van de coronacrisis op de rechten en verplichtingen van verhuurder en huurder van bedrijfsruimte te schetsen.

Bereid u met deze en andere juridische publicaties uit onze Collectie Vastgoed voor op vragen van cliënten over het huurrecht. Met de Collecties heeft u alle juridische vakinformatie die u nodig heeft binnen handbereik, zoals wet- en regelgeving, jurisprudentie en commentaar. Per rechtsgebied voordelig gebundeld in een abonnement.

Relevante huurrecht publicaties:

Altijd de meest volledige informatie tot uw beschikking

Met de Collecties heeft u alle juridische vakinformatie die u nodig heeft voorhanden, zoals wet- en regelgeving, jurisprudentie, commentaar en literatuur. Per rechtsgebied voordelig gebundeld in een abonnement. Zo bent u altijd in staat om een volledig advies te bieden aan uw cliënt.

Los complexe vraagstukken op

De meest volledige informatie met o.a. Asser en Groene Serie

Op de hoogte van de laatste actualiteiten

Altijd op de hoogte met o.a. NJB

Meer informatie over de Collecties? Klik hier
COLLECTIES

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom het huurrecht

De meest volledige informatie over het huurrecht kunt u vrijblijvend een maand proberen. Deze juridische vakinformatie stelt u in staat om snel te kunnen inspelen op vraagstukken rondom het huurrecht.

Neem een proefabonnement op de Collecties

Ervaar zelf waarom 70% van de markt voor een Collectie kiest.
Vrijblijvend en gratis. Loopt na 30 dagen automatisch af.

 
Eén maand onbeperkte toegang tot alle informatie omtrent het huurrecht
Aanhef *:
 Dhr.  
 Mevr. 
Voornaam *:
Achternaam *:
Organisatie *:
Telefoon *:
E-mailadres *:
  Ik ga akkoord met de voorwaarden van het proefabonnement *
  Door het aanvragen van dit gratis proefabonnement geeft u Wolters Kluwer toestemming om u te informeren over producten en diensten van Wolters Kluwer die voor u interessant of belangrijk kunnen zijn. Wolters Kluwer gaat zorgvuldig om met uw gegevens conform de AVG. *
Als u geen informatie van Wolters Kluwer wilt ontvangen, gebruik de afmeldlink in de aan u toegezonden e-mail. Voor meer informatie over het privacybeleid van Wolters Kluwer Nederland, zie het privacystatement.
* verplichte velden

Voorwaarden proefabonnement

Er zijn enkele voorwaarden verbonden aan het proefabonnement:

  • U kunt éénmaal een proefabonnement aanvragen op de door u geselecteerde producten.
  • Het proefabonnement is één maand geldig vanaf het moment dat u de inlogcodes ontvangen heeft.
  • Naar aanleiding van uw aanvraag op een proefabonnement, ontvangt u mails om u verder te helpen en/of nemen wij contact telefonisch met u op.
  • Telefoongesprekken worden opgenomen voor trainings- of evaluatiedoeleinden.
  • Het proefabonnement stopt automatisch na een maand.
  • Op al onze aanbiedingen en overeenkomsten zijn de Algemene Leveringsvoorwaarden van Wolters Kluwer Nederland B.V. van toepassing.
  • De door u verstrekte persoonsgegevens worden alleen gebruikt in het kader van het proefabonnement. Voor het privacybeleid van Wolters Kluwer Nederland, klik hier