Hoe start ik Backup en Restore

• Voor het maken (en terugzetten) van een backup kunt u het beste gebruik maken van het KBP backup&restore programma. Dit programma wordt standaard meegeleverd met de client software. U dient minimaal dus 1 client installatie uit te voeren. Er wordt geen snelkoppeling van dit programma gemaakt, zodat u dit met behulp van de verkenner moet opzoeken. Afhankelijk van uw Windows versie kunt u dit programma vinden onder

Windows 7 Start > Alle programma's > Kluwer BP > Utilities > Backup & Restore

Windows 8 en 10: C:\Program Files (x86)\Kluwer\Kluwer BP\Utilities\Backup_en_Restore.exe

Het startscherm van Backup en Restore ziet er als volgt uit:

Klik op volgende en onderstaand scherm verschijnt:

Bovenstaande extra info verschijnt wanneer u op de knop met de blauwe i klikt. Als het goed is staat bij "Servernaam" reeds de juiste naam van uw huidige SQL server vermeld, dit is dezelfde waarmee u momenteel verbinding maakt met KBP. Meestal staat er iets van SQLSERVER of MSSQL of SQLEXPRESS. Indien u twijfelt over de juiste servernaam kunt u deze vinden door in het inlogmenu van de KBP client te klikken op het database icoontje zoals in onderstaand scherm:

Eventueel werkt uw SQL installatie met een zogenaamde "instantie" (instantie) dan staat het vinkje bij "SQL instantie" aangevinkt. Deze instantienaam dient ook op de plaats van "Servernaam" op het vorige scherm te worden ingevuld. Tussen de "Server naam" en "SQL instantie" zet u dan een backslash. In het bovenstaande voorbeeld is de volledige "Servernaam" (op het vorige plaatje)

GG-W10\SQLEXPRESS

Op de plaats waar u op het vorige plaatje "Wachtwoord" ziet staan, dient u het wachtwoord voor de zogenaamde "sa" (system administrator) gebruiker van de SQL server in te vullen. Meestal is dit het standaard wachtwoord kluwer of klubas. Mogelijk heeft u destijds bij de installatie van SQL 2005 een ander wachtwoord gekozen of (indien u hier gebruik van maakt) heeft uw systeembeheerder een ander wachtwoord gekozen. In beide gevallen kunnen wij dan uw wachtwoord niet achterhalen, u moet dit zich dit wachtwoord herinneren of dit via uw systeembeheerder zien te achterhalen.

Pas wanneer er een geldige combinatie "Servernaam" en "Wachtwoord" is opgegeven kunt u op "Volgende" klikken. Als de combinatie niet goed is krijgt u de volgende melding:

Indien u succesvol kunt inloggen krijgt u de keuze voor het maken van een backup (de standaard keuze) of het terugzetten van een bestaaande backup.

Lees verder bij:

Hoe maak ik een backup?

Hoe zet ik een backup terug?