Naar content

KBP aangiftesoftware: voor een foutloze, efficiënte en complete aangiftepraktijk

Compleet en scherp geprijsd

IB, Vpb, VIA, VA, btw en toeslagen. Optioneel: jaarrekeningen deponeren bij KvK

Uitgebreide fiscale vakliteratuur

Raadpleeg direct vanuit KBP de uitgebreide fiscale vakliteratuur van Wolters Kluwer

Deskundige helpdesk en gratis overstapservice

Deskundige en snelle helpdesk. Hulp bij overstappen en kosteloze datamigratie

Klant aan het woord

"Sinds de start van mijn eigen belastingadviespraktijk werk ik met KBP. Door de online versie kan ik overal werken. Het gebruik van de software is eenvoudig, de rapportage is overzichtelijk en goed te gebruiken bij de bespreking met mijn cliënten."

Henk Greidanus, Greidanus Administratie & Belastingadvies te Franeker

9 signalen om te switchen naar nieuwe aangiftesoftware

Aan het begin van ieder jaar starten veel belastingkantoren met nieuwe aangiftesoftware. Op tijd klaar om...

Lees verder

Overstappen naar KBP Online

Wij regelen kosteloos de overstap en u betaalt dezelfde prijs voor uw pakket.

Lees verder

Bekijk de video en leer KBP in 1 minuut kennen:

Snel en eenvoudig deponeren via KBP

Deponeert u de jaarrekening niet (op tijd) en uw onderneming gaat failliet, dan kunt u persoonlijk aansprakelijk gesteld worden. Zorg er dus voor dat u binnen de termijn deponeert. Met KBP kunt u eenvoudig en snel de digitale publicatiejaarrekening(en) opstellen in SBR en bij de KvK deponeren.

Meer informatie

Functionaliteiten

Foutloos werken

Met KBP Online werkt u foutloos. Zo hoeft u door de automatische koppelingen geen gegevens meer over te nemen uit applicaties als Twinfield en Exact. Bovendien communiceert KBP veilig en vlekkeloos met de Belastingdienst via Digipoort. Wilt u overal controle over? Per dossier kunt u medewerkers autoriseren. U bepaalt welke gegevens ze kunnen inzien en bewerken.

Compleet en efficiënt

KBP Online is alles-in-één aangiftesoftware: IB, Vpb, VIA, VA, toeslagen en (via Twinfield) btw. Met de extra modules kunt u ook automatisch jaarrekeningen opstellen en deponeren bij de KvK. KBP staat voor tijd besparen. Bijvoorbeeld door koppelingen met systemen als Twinfield, Exact en Pinkweb Cliënt Online. Maar ook door de talloze standaardbrieven in uw eigen huisstijl. In zo’n zelfgemaakte sjabloon kunt u de teksten in MS Word aanpassen, waarna u met een simpele handeling klantgegevens kunt koppelen en kunt versturen naar één of meer relaties.

Overal en altijd, zonder gedoe

Als cloud-software is KBP Online overal te gebruiken. Op kantoor, thuis op de bank of bij cliënten – en vanaf een desktop, laptop of tablet. Natuurlijk werkt de software ook gewoon als u níet online bent. Cloud betekent ook dat u nooit gedoe heeft met updates of installaties. Door de tweewekelijkse automatische releases werkt u altijd met de nieuwste wet- en regelgeving. En wordt het programma steeds gebruiksvriendelijker.

Alle vakliteratuur meteen bij de hand

Met uw vakkennis is natuurlijk niets mis. Maar up-to-date vakinformatie is essentieel om uw dienstverlening te verbeteren. Met KBP Online raadpleegt u direct de uitgebreide fiscale vakliteratuur van Wolters Kluwer. Zo beschikt u altijd over de recentste edities van uitgaven als Belastinggids, Loonheffingengids, btw gids, Pensioengids en Financieel Memo.

Deskundige helpdesk en zorgeloos overstappen

Heeft u een probleem of vraag? De helpdesk van KBP Online is snel, deskundig, persoonlijk en altijd bereikbaar. Overweegt u andere aangiftesoftware maar vreest u gedoe bij het overstappen? Geen nood. Met assistentie van de (telefonische) overstapservice van KBP is uw kantoor in no-time weer operationeel. En dankzij de kosteloze datamigratie gaat u gewoon verder waar u was gebleven. Zonder dataverlies, maar met efficiëntere software.

Vergelijk en kies

 

Koppelingen

KBP biedt u de mogelijkheid om een koppeling te maken met de Pinkweb Cliënt Online portal. Deze koppeling stelt u in staat om IB en Vpb aangiften snel en efficënt door uw klanten te laten accorderen via de Pinkweb portal. U kunt ervoor kiezen om de geaccordeerde aangiften vervolgens via KBP te verzenden naar de Belastingdienst of om dat rechtstreeks vanuit de Pinkweb portal te doen.

Met de gecertificeerde koppeling tussen KBP en Exact, kunnen gebruikers de Winst & Verlies rekening en de Balans direct overzetten van Exact Online naar KBP Online. Via de ‘externe koppelingen’ is een eenmalige aanmelden met het betreffende Exact-account nodig. Vanaf daar is er toegang tot iedere VPB-relatie, die ook in Exact voorkomt, om de boekhoudgegevens in de aangifte te importeren.

De koppeling met Twinfield maakt het mogelijk om vanuit Twinfield een administratie in te lezen op de Balans en Verlies & Winst onderdelen in KBP online. De nieuwe koppeling is in KBP te gebruiken bij o.a. de jaarstukken IB, aangifte VPB en moeder- en dochtermaatschappijen.

 

 

Rechtstreekse koppelingen op basis van XML import formaat

Onderstaande partners bieden vanuit hun software een rechtstreekse exportmogelijkheid naar een XML formaat dat in KBP aangiftesoftware kan worden ingelezen.

 

 

 

 

Koppelingen op basis van Audit file XML

Onderstaande partners bieden een koppeling op basis van een Audit file XML export. De software van deze partners ondersteunt een Audit file XML export die in KBP aangiftesoftware kan worden ingelezen.

 

 

 

Ook andere softwarepakketten die de export van XML Audit files ondersteunen kunnen door KBP worden ingelezen. Vraag bij uw softwareleverancier naar de mogelijkheden.

Bekijk hoe KBP Online werkt. Deze instructievideo geeft u inzicht in de werkwijze en look & feel van de software.

Wilt u meer weten over de functionaliteiten of het overstapproces? Neem contact met ons op via 0570 – 673444

"De tweewekelijkse releases maken het programma direct gebruiksvriendelijker"

Martin Jak, Wima Adviseurs in Finance, Soest

Veelgestelde vragen

Is er een conversie mogelijk om al mijn klantgegevens over te zetten naar KBP?

Ja, wij helpen u met het overzetten van al uw klantgegevens vanuit uw huidige softwarepakket. Uw klanten merken hier niets van.


Vanaf wanneer is VIA in KBP beschikbaar?

VIA is vanaf 1 maart beschikbaar in KBP.


Hoe weet ik zeker dat mijn data goed beveiligd is?

Wolters Kluwer garandeert dat uw KBP-inloggegevens en -data optimaal beveiligd zijn. Alle gegevens worden opgeslagen op de Wolters Kluwer-server in de Europese datacenters en er worden automatisch backups gemaakt in onze zeer veilige private cloud.


Is het mogelijk om een KBP aangiftebestand offline bij een klant in te vullen en vervolgens op kantoor te versturen via het programma?

Nee. Dit is alleen mogelijk bij KBP on-premise.


Waar vind ik de meestgestelde vragen van gebruikers over KBP?

Via onze supportpagina voor gebruikers vindt u de meestgestelde vragen van onze gebruikers.