Naar content

AVG voor managers

Hoe voorkom ik dat de AVG mijn struikelblok wordt?

De privacywetgeving is voor u als manager een belangrijke factor om rekening mee te houden. Binnen uw project of afdeling is het van belang dat het gebruik van persoonsgegevens geborgd wordt met kwaliteits- en veiligheidswaarborgen. Ook wel 'privacywaarborgen' genoemd. Is dit niet het geval, dan overtreedt u de wet. 


Het voorzien in en beheren van privacywaarborgen is onderdeel van uw managementverantwoordelijkheden. Wanneer u de privacywaarborging niet op orde heeft binnen uw project of afdeling, kan dit een risico vormen voor bezoekers, klanten en medewerkers binnen het bedrijf. Heeft u dit wél op orde, dan opereert u digitaal duurzaam en in lijn met de privacywetgeving. Dit betekent dat uw aanpak niet meer in ter discussie kan worden gesteld. 

 

AVG biedt kansen

Zie de AVG niet als een belemmerende wet. De AVG verplicht u bijvoorbeeld niet om telkens te vragen om 'toestemming'. De AVG beschermt mensen en organisaties tegen de risico’s van de informatiemaatschappij. Aan u de uitdaging om een werkwijze neer te zetten die zowel die doelstelling dient, maar ook uw bedrijfsdoelstelling(en). Ook wel Privacy by Design genoemd door de AVG. 

 

Hoe staat u ervoor?

Weet u zeker dat uw organisatie er klaar voor is? Of dat u op de juiste weg bent? Met de gratis QuickScan weet u in 2 minuten hoe u ervoor staat. Na het invullen van de vragen krijgt u een kort en bondig advies. Wilt u meteen aan de slag? In de online uitgaven, boeken, e-books en tijdschriften van Wolters Kluwer vindt u snel de informatie die u nodig heeft. Bekijk hier de uitgaven over GDPR van Wolters Kluwer.


 

QuickScan in 2 minuten

Beantwoord 10 vragen en u weet precies hoe u ervoor staat.


Doe de QuickScan

AVG en de UAVG

NJB Vlog naar aanleiding van het artikel de AVG en de UAVG door mr. dr. Hielke Hijmans.


AVG verwerkersovereenkomst

NJB vlog naar aanleiding van het artikel de bewerkersovereenkomst onder de AVG door mr. Tineke van de Bunt en mr. Anke Strijbos.


Relevante whitepapers

Download de 6 whitepapers over GDPR en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.