Naar content

AVG voor bestuurders

Hoe zorg ik ervoor dat ik AVG-accountable ben?

De bestuurlijke aspecten van privacybeleid komen in de AVG veel sterker naar voren dan in eerdere privacywetgeving. Daarnaast spelen de operationele aspecten een belangrijke rol, waarvoor u eindverantwoordelijk bent. Dat betekent dat u verantwoording moet kunnen afleggen over uw bestuurlijke beleid en operationele maatregelen. De Autoriteit Persoonsgegevens mag die documentatie namelijk op ieder gewenst moment opvragen. 

 

Registers bijhouden

Verder verplicht de AVG u om 2 registers bij te houden, het verwerkingenregister en het datalekkenregister. Op die manier zorgt u er ook voor dat u uw organisatie beschermt tegen cybercrime.

 

Innovatie

De sleutel tot een succesvolle implementatie en borging van de AVG is om juist niet een afvinkcultuur of een doorgeschoten compliancebeleid te hanteren. Hierdoor maakt u 'privacy' onnodig ingewikkeld en legt u uw organisatie beperkingen op. De AVG is bedoeld om innovatie te bevorderen en uw bedrijfsvoering ruimte te bieden. Op een maatschappelijk verantwoorde en digitaal duurzame manier.

 

Hoe staat u ervoor?

Weet u zeker dat uw organisatie er klaar voor is? Of dat u op de juiste weg bent? Met de gratis QuickScan weet u in 2 minuten hoe u ervoor staat. Na het invullen van de vragen krijgt u een kort en bondig advies. 

 

QuickScan in 2 minuten

Beantwoord 10 vragen en u weet precies hoe u ervoor staat.


Doe de QuickScan

AVG en de UAVG

NJB Vlog naar aanleiding van het artikel de AVG en de UAVG door mr. dr. Hielke Hijmans.


AVG verwerkersovereenkomst

NJB vlog naar aanleiding van het artikel de bewerkersovereenkomst onder de AVG door mr. Tineke van de Bunt en mr. Anke Strijbos.


Relevante whitepapers

Download de 6 whitepapers over GDPR en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.