Naar content

CheckMate: Houd elke jaarrekening tegen het licht

Met CheckMate bepaalt u of jaarrekeningen voldoen aan wetten en richtlijnen. Zo bespaart u veel tijd. De checklist is ontwikkeld door KPMG in samenspraak met NBA.

Afbeelding

Checklist

U vult de checklist in. Op basis van uw antwoorden krijgt u alleen de vervolgvragen die relevant zijn, altijd voorzien van links naar de bijbehorende wettekst of richtlijn. Geen onnodige vragen dus. Dat bespaart u veel tijd en zoekwerk.

Afbeelding

Alleen relevante vragen

Uw tijd is kostbaar. Daarom onderscheidt CheckMate 5 typen jaarrekeningen, van kleine tot grote rechtspersoon. U kiest het type jaarrekening en krijgt alleen de relevante vragen uit de totale checklist. Zo weet u zeker dat u niets vergeet.

Afbeelding

Overzichtelijke rapportages

CheckMate helpt u snel en helder te rapporteren. Zodra u de checklist heeft ingevuld, genereert CheckMate een overzichtelijk rapport dat tevens inzicht geeft in eventuele afwijkingen. U kunt het rapport meteen exporteren als PDF.

Afbeelding

Altijd en overal toegankelijk

Waar u ook bent, u heeft altijd toegang tot CheckMate dankzij werken in de cloud. Of u nu op kantoor zit, of uw tablet meeneemt naar een klant, u kunt er altijd bij. Wel zo makkelijk.

Voordelen van Checkmate

 • Bepaal eenvoudig of jaarrekeningen voldoen aan de jaarverslaggevingsregels conform Titel 9 Boek 2 BW en de stellige uitspraken in de Richtlijnen voor de Jaarverslaggeving (RJ)
 • U stelt direct eventuele afwijkingen op de richtlijnen vast
 • U hoeft uitsluitend de vragen te beantwoorden relevant voor het type rechtspersoon
 • Bruikbaar in samenstelpraktijk én controlepraktijk
 • Onderdelen van het dossier zijn volgend jaar opnieuw bruikbaar
 • Vragenlijst beschikbaar in het Nederlands én Engels
 • Bruikbaar voor enkelvoudige en geconsolideerde jaarrekeningen
 • Webbased; downloaden en updaten is niet nodig

Meer over CheckMate

Efficiënt werken met de vragenlijst KPMG

CheckMate is gefundeerd op een uitgebreide vragenlijst ontwikkeld door KPMG in samenspraak met NBA. Deze vragenlijst bevat in totaal 1360 vragen, allen voorzien van (deep)links naar de content van de relevante wettekst of richtlijn. Door de slimme inrichting van de software hoeft u enkel de vragen te beantwoorden die relevant zijn voor de specifieke rechtspersoon. 

CheckMate onderscheidt 5 soorten jaarrekeningen. Afhankelijk van de gekozen soort jaarrekening wordt een deelselectie gemaakt van de totale vragenlijst. Als u een nieuw dossier aanmaakt in CheckMate, beantwoordt u eerst enkele voorloopvragen om te bepalen om welk type jaarrekening het gaat. Vervolgens worden alleen de vragen behorende bij dit type jaarrekening getoond. Zo hoeft u geen overbodige vragen te doorlopen en bent u verzekerd van een zo efficiënt mogelijke controleprocedure.

Bovendien zijn de vragen voorzien van links naar de bijbehorende artikelen uit de Richtlijnen voor de Jaarverslaggeving en Titel 9 boek 2 BW.

5 soorten jaarrekeningen

Van klein tot groot rechtspersoon

De grootte van een rechtspersoon bepalen de relevante wetten en richtlijnen. De vragenlijst in CheckMate verandert daarom dynamisch, afhankelijk van de jaarrekening:

 1. De jaarrekening van een grote rechtspersoon, waarvoor geldt dat de minimumvereisten voor inrichting en publicatie identiek zijn
 2. De jaarrekening van een middelgrote rechtspersoon (2:397 BW) met de minimumvereisten voor inrichting.
 3. De jaarrekening van een kleine rechtspersoon (2:396 BW) met de minimumvereisten voor inrichting
 4. De balans van een kleine rechtspersoon (2:396 BW) met de minimumvereisten voor publicatie
 5. De enkelvoudige jaarrekening van een rechtspersoon die in de geconsolideerde jaarrekening de IFRS (zoals aanvaard binnen de EU) als waarderingsgrondslag hanteert, en de enkelvoudige jaarrekening opstelt op basis van Titel 9 BW 2 met gebruikmaking van de waarderingsgrondslagen van de geconsolideerde jaarrekening ('Combinatie 3'). In deze deelselectie zijn vragen opgenomen die betrekking hebben op de presentatie en toelichtingsvereisten volgens Titel 9 BW 2 (artikel 362 lid 8 Boek 2 BW).

Checkmate

vanaf € 198 per gebruiker per jaar