Naar content

Terugblik: Dataprivacy en de bedrijfsjurist

Op 7 april hield Wolters Kluwer samen met Effacts, sinds vorig jaar onderdeel van Wolters Kluwer, het event Dataprivacy & de bedrijfsjurist - heeft u de controle?. Tijdens deze middag kregen verschillende externe sprekers een podium om hun expertise en praktijkervaringen te delen met het publiek. Rode draad: controle houden op dataprivacy in de dagelijkse praktijk. Met dit event zet Wolters Kluwer een belangrijke stap in de aansluiting op de klantwens om naast informatiedienstverlening ook softwareoplossingen te bieden die bedrijfsjuristen helpen in hun dagelijkse werkzaamheden.

Grip op datalekken

Hoe voorkom, ontdek en bestrijd je als bedrijfsjurist een datalek? Deze vragen stonden centraal in de presentatie van Joris Hutter, Partner Privacy Management Partners en auteur van het boek 'Grip op datalekken'.

Joris Hutter

Naast het antwoord op deze vragen reikte Hutter praktische handvatten aan om de wettelijke procedures rond datalekken in de organisatie in te voeren en te organiseren.

Interne beheersing van dataprivacy

Gert-Jan Kroese vertelde hoe hij vanuit zijn ervaring als General Counsel in 2015 zijn organisatie Privacy Valley oprichtte met als doel om andere bedrijven te helpen met diverse dataprivacy-uitdagingen.

Tijdens zijn presentatie ging Kroese specifiek in op de manier waarop juridische afdelingen de bedrijfsrisico’s op het gebied van dataprivacy met software-ondersteuning kunnen beheersen.

 

Big data, banken en privacy

Mag een bank volgens de wet transactiegegevens analyseren met behulp van big data-technieken en deze gebruiken voor marketingdoeleinden? Deze vraag vormde de rode draad in het verhaal van Anouk Ferwerda, Senior Legal Counsel Privacy Law bij ABN AMRO. Ferwerda schetste de verwachtingen van de consument, beschreef de wettelijke kaders en liet zien hoe het naleven van de Gedragscode uiteindelijk uitkomst biedt.

  Bekijk de foto’s!

Bezoek voor een impressie van de middag ons fotoalbum op Facebook.