Naar content

AVG Compliance software

In control met AVG Compliance Software

Iedere organisatie is vanaf 25 mei 2018 verplicht persoonsgegevens te verwerken in overeenstemming met de bepalingen van de AVG. Een register verwerkingen maken? Correct reageren op vragen van betrokkenen? Een datalek aanpakken? Laat u leiden door de AVG Compliance Software, de all-in-one oplossing voor een gestructureerd AVG-beleid.
Icoon van een vinkje

Aantoonbaar

U weet altijd en overal of u voldoet aan de AVG.
Icoon van een folder

Overzicht

U bent op elk moment op de hoogte van de nodige acties en hun deadlines
Icoon van een stapel

Handige templates

U heeft alles onder controle met de praktische templates: opstellen van een dataregister, melden van een datalek,…
Icoon van navigatiebordjes

Houvast

U weet meteen wat te doen bij vragen van betrokkenen. De software geeft u het antwoord: wat, wie, wanneer.
screenshot van factsheet over GDPR Compliance Software

Factsheet AVG Compliance Software

De all-in-one oplossing voor uw AVG-beleid


 
 
 
 
 
 
 
screenshot compliance software over het uitvoeren van een risicoanalyse

Risicoanalyse uitvoeren (DPIA)?

U weet niet wat een DPIA is? Wanneer u die uitvoert en wat u doet met de resultaten?

De software schat uw risico’s in op basis van de ingevulde templates. En koppelt er de juiste acties, deadlines en verantwoordelijken aan. Zo voorkomt u dat u:

  • uw processen moet aanpassen
  • een project moet stopzetten
  • uw systemen opnieuw moet ontwerpen


"Ik merk dat in veel bedrijven het AVG-beleid versnipperd is en dat de link tussen de verschillende elementen (register verwerkingen, beheer datalekken,…) ontbreekt. Hierdoor wordt het moeilijk voor het management om het overzicht te behouden. AVG Compliance Software doet dit juist wel – het centraliseert alle elementen uit het AVG-beleid, linkt deze met elkaar en zorgt ervoor dat je steeds een volledig overzicht hebt."

Foto Thierry de Vos
Thierry De Vos
Business Manager Compliance Software, over centralisatie van het AVG-beleid

AVG Compliance Software

Sinds 2018 onderwerp van de dag: de AVG of GDPR, de nieuwe privacywetgeving. In deze video’s worden de 3 belangrijkste ‘minimale’ verplichtingen van de AVG besproken waar u aan moet voldoen. Het aanmaken van een dataregister, het verwerken van vragen van data subjects en het aanpakken van datalekken.
 

Stap voor stap een register verwerkingen maken

Met de AVG Compliance Software kunt u eenvoudig alle processen waar persoonsgegevens in zitten in kaart brengen. Een template begeleidt u stap voor stap bij het maken van een register verwerkingen. 

Bovendien kunt u in één oogopslag zien hoe ‘gezond’ uw dataprocessen zijn en welke er enige aandacht verdienen. Deze gestandaardiseerde manier van werken heeft twee grote voordelen. Ten eerste: alle gerelateerde documenten met betrekking tot de rechten van betrokkenen en datalekken zijn centraal gekoppeld. Daardoor vindt u de processen ook gemakkelijk terug. Ten tweede zal uw bedrijf op een uniforme manier werken en zal er minder kans zijn op fouten.

Conclusie: met behulp van de AVG Compliance Software heeft u allereerst geen kennis nodig over de regelgeving bij het aanmaken van een register. Ten tweede realiseert u een gestandaardiseerde werkwijze binnen uw organisatie en ten derde heeft u altijd een overzicht van de dataprocessen door middel van de handige rapporten.

Vragen van betrokkenen beantwoorden

Wat moet u doen wanneer iemand een vraag stelt met betrekking tot zijn data? U heeft 1 maand de tijd om deze vraag te beantwoorden. Geen nood, de software begeleidt u door dit proces. De 7 mogelijke vragen, die een klant kan stellen, worden door de software voorgesteld. Op basis van de vraag worden automatisch taken gegenereerd binnen uw organisatie. Deze taken kunt u aan de hand van een rapport gemakkelijk opvolgen en zo uiteindelijk het dossier, binnen de termijn van een maand, opleveren aan de klant.
 

Aanpakken van datalekken

Wat moet u doen bij een belangrijke datalek? U heeft 72 uur de tijd om dit te melden aan de autoriteiten. Door middel van een handige template binnen onze software, helpen we u een datalek te omschrijven en de autoriteiten en de betrokken, te informeren. Bovendien kunt u met deze software interne taken genereren om het lek te dichten. Op basis van deze gegevens kunt u een rapport opstellen met een overzicht van alle vastgestelde datalekken. Met dit rapport kunt u aantonen dat datalekken onder controle zijn.