Naar content

KBP Online release 15.22

Op 29 november 2016 is release 15.22 van KBP Online geïmplementeerd waarbij onderstaande aanpassingen zijn doorgevoerd:

De gebruikersinterface is verbeterd

In deze release is een aantal verbeteringen in de gebruikersinterface gerealiseerd:

  • In de aangifte wordt nu duidelijk weergegeven bij welke velden een tooltip aanwezig is. De aanduiding wordt weergegeven met een “i” en omgeven met een zwart randje. Als op het icoontje gedrukt wordt met de muis, dan blijft de tekst ook net zo lang zichtbaar zolang de muis op het icoontje blijft staan. In een aantal schermen heeft dit tot gevolg dat de lay-out enigszins verstoord wordt. Het is de bedoeling dat we dit in de komende releases gaan verbeteren. 
  • De legenda in de navigatieboom van de aangifte is verplaatst naar linksboven in de boom en daardoor duidelijker zichtbaar. Ook zijn de kleuren in de navigatieboom aangepast: wit is “onbewerkt” (van leeg, nog niets ingevuld), oranje in “tijdelijk” (van: let op/heeft aandacht nodig), rood is “jaarconversie” (van: let op er zijn gegevens uit het vorige jaar overgenomen en dienen gecontroleerd te worden),  en groen is “voltooid” (klaar).
  • In het Fiscaal dashboard is rechtsboven het “?” teken vervangen door “Support”.

 

Laatst geopende items (menu “Recent”) zijn uitgebreid

In de menu optie “Recent” in het Fiscaal dashboard worden nu ook de laatst geopende jaarstukken en middelingsverzoeken getoond.

Onderdeel beveiliging met toegestane IP adressen is verbeterd

Via de menu optie “Stamgegevens > Kantoor > Beveiliging” kan men aangeven welke IP adressen zijn toegestaan om in te loggen. Dit onderdeel is verbeterd door alvast uw eigen IP adres te tonen.

Verbeteringen in de berekening van de aangifte

Bij een Migratie en Buitenland aangifte wordt nu het premie inkomen in de buitenlandse periode (Migratie aangifte) en uit het buitenland (Buitenland aangifte) meegenomen bij de berekening van de Zvw.

In een aantal situaties liep de aangifte vast

  • In een aantal schermen kon de aangifte vast lopen bij de melding m.b.t. de Persoonlijke situatie. Dit is opgelost.
  • Met name in het onderdeel onroerende zaken van box 3 kon de aangifte vastlopen als er veel specificaties werden opgegeven. Of de ingevoerde gegevens werden niet opgeslagen. Beide problemen zijn opgelost.


Verbeteringen in het printwerk van de aangifte

  • Op het voorblad van de fiscale rapporten wordt geen fingerprint meer afgedrukt.
  • Als de jaarstukken als onderdeel van het fiscaal rapport worden afgedrukt, gaat het afdrukken van de sjablonen nu ook juist qua positionering.
  • Consequent gebruik met de sturing van het aantal lege regels in de kop van het printwerk van de jaarstukken.
  • Bij het controleverslag wordt altijd een kader afgedrukt, ook als deze uitstaat i.v.m. gebruik van sjablonen.

Avanzer Helpdesk

Komt u er toch niet uit? Bepaal zelf hoe u contact met ons op wilt nemen.