Naar content

KBP online release 15.18/15.17

Wijzigingen bij de uitrol van de maandagen 3 en 17 oktober (versie 15.17, 15.18)

Knop “Twinfield” vervangen door de knop “Gegevens importeren”

De jaarrekening vanuit Twinfield kan nu geïmporteerd worden via de knop “Gegevens importeren”.

Nadat de bron “Twinfield” gekozen is, verloopt de import vervolgens op dezelfde manier als voorheen.

Verwerking van de specificatie ‘Willekeurige afschrijving’ in het jaarstuk verbeterd

In het onderdeel “Vragen over de onderneming” van het jaarstuk is de verwerking van de specificatie ‘Willekeurige afschrijving’ verbeterd. Het vinkje bij de vraag ‘Indicatie tijdelijke willekeurige afschrijving’ werd pas in tweede instantie (bij de tweede keer openen van het scherm)  opgeslagen. Dit is aangepast.

Kluwer FiscaalPlus is nu onderdeel van Kluwer Navigator

FiscaalPlus is gemigreerd naar het Navigator platform van Wolters Kluwer. Wanneer u een zoekopdracht vanuit KBP intoetst, wordt u direct doorgelinkt naar Navigator. Dit heeft als voordeel dat u beter kunt filteren en zoeken en ook gebruik kunt maken van de functionaliteiten van Navigator (zoals markeren en notities toevoegen).

Melding in het Fiscaal dashboard bij het overschrijden van het aantal verwerkte aangiften volgens uw abonnement(en)

In het onderdeel Licentie-informatie ziet u een overzicht van uw actieve licenties en het verbruik. Mocht het aantal verwerkte aangiften de grens van het aantal volgens uw licenties overschreden worden, dan verschijnt er eenmalig een melding in het Fiscaal dashboard bij het inloggen van het programma.

Klantnummer voor de helpdesk staat nu in het onderdeel Licentie-informatie

Mocht u het klantnummer niet meer weten voor het contact opnemen met de helpdesk, dan kunt u dat terugvinden in het onderdeel Licentie-informatie van het programma.

Printen rapport Bijlagen bij de VPB verbeterd

Indien bij een Fiscale Eenheid (FE) de dochtermaatschappij(en) en/of de moedermaatschappij onder de “Wet samenval” valt, dan hoeven in dat geval alleen de fiscale eindbalans en fiscale resultatenrekening ingevuld te worden. In het rapport Bijlagen wordt daar nu ook rekening mee gehouden en worden dus alleen de fiscale gegevens afgedrukt.

Aanpassingen in het elektronische aangiftebericht IB

De foutmelding “Er is een verschil geconstateerd tussen het totaal niet verrekend in voorgaand jaar (onderdeel persoonsgebonden aftrek) in de aangifte en het berekende totaal niet verrekend in voorgaand jaar in het aangemaakte elektronische aangiftebericht” is opgelost.

Verbeteringen in de snelheid van het Aanslagen dashboard

Het oproepen van de Aanslagen dashboard is nu een stuk sneller geworden.

Machtigingen 2017 voor SBA’s en SBT’s kunnen aangevraagd worden

In deze release is nu mogelijk om machtigingen SBA’s en SBT’s voor 2017 aan te vragen.

Via de knop “MuMa aanmaken” in het onderdeel ”Postvak UIT” van het elektronische berichtenverkeer kan nu voor de typen Servicebericht aanslag (SBA) en Servicebericht toeslag (SBT) het jaar 2017 zichtbaar gemaakt worden waarna voor deze typen een machtiging kan worden aangevraagd. Voor de SBA kan dat zowel voor de IB als de VPB relaties en voor de SBT kan voor de relaties zowel een machtiging opgevoerd als geactiveerd worden.

 

Avanzer Helpdesk

Komt u er toch niet uit? Bepaal zelf hoe u contact met ons op wilt nemen.