Naar content

Wat moet ik met 'Combibericht uitstel' berichten in Elektronische Berichten/Postvak IN?

  • Online gebruikers kunnen vanaf 6 april 2017 de combiberichten uitstel aangiftejaar 2016 gewoon vanuit postvak in selecteren en kiezen voor "Verwerken" (net als een SBA of VIA). De CD-roms hoeven (en kunnen ook) niet meer de worden gebruikt.

    LET OP: onderstaande melding is alleen bedoeld voor gebruikers van de onpremise versie met KEBV.  

    Vanaf november 2016 levert de belastingdienst zogenaamde 'Combibericht uitstel' berichten in Postvak IN. Dit zijn berichten die betrekking hebben op de uitstelregeling 2015 en/of 2016 en bevatten de terugkoppeling en voortgang van de uitstelregeling. Omdat de belastingdienst voor aangiftejaar 2016 deze berichten als een "pilot" beschouwt en omdat tevens de CD-roms met deze zelfde informatie ook nog worden verstrekt, zullen deze Combiberichten in KEBV vooralsnog niet worden verwerkt.

    In KBP onpremise dient u voor de terugkoppeling van de uitstel dus nog de CD-roms te verwerken. In KEBV kunt u deze berichten desgewenst zelf in het Archief of de prullenmand gooien. Vanaf aangiftejaar 2017 zal de situatie opnieuw worden bekeken e.e.a. afhankelijk van het moment waarop de belastingdienst de verzending van de CD-roms gaat stopzetten.

Avanzer Helpdesk

Komt u er toch niet uit? Bepaal zelf hoe u contact met ons op wilt nemen.