Naar content

Hoe voer ik de jaarconversie uit?

 • Nadat de versie van een jaar is geïnstalleerd, is het mogelijk de jaarconversie uit te voeren. In de jaarconversie worden relevante gegevens uit de aangifte van vorig jaar overgezet naar nieuwe aangiftes voor het nieuwe jaar. Voordat de jaarconversie is uitgevoerd, zult u in het fiscaal dashboard geen aangiftes aantreffen, tenzij u deze zelf heeft aangemaakt.

  U start de jaarconversie door in het fiscaal dashboard op het tabblad aangifte te kiezen voor Jaarconversie

   

  U kunt vervolgens kiezen voor het uitvoeren van de jaarconversie voor:

  Aangifte IB, Aangifte VPB of IAF/Jaarstukken IB (deze conversie pas uitvoeren als de IB en VPB conversie is gedaan)

  Bij iedere conversie verschijnt een zoekscherm waarin filters gezet kunnen worden en enkele keuzemogelijkheden.

  Nadat u op 'zoek' gedrukt heeft komen de te converteren aangiftes in het grid. Deze kunt u selecteren (allen tegelijk of individueel) en deselecteren.

  Onderin het scherm is een checkbox opgenomen. Wanneer u deze selecteert, worden reeds geconverteerde aangiftes niet opnieuw geconverteerd. De gegevens uit het oude jaar worden dan bij een volgende conversie niet meer overgenomen in het nieuwe jaar en reeds ingevoerde gegevens van het nieuwe jaar worden dan ook niet overschreven.

  Tip: gebruik de status in het aangiftescherm (schermstatus). De conversie maakt nieuwe aangiftes en geeft de geconverteerde onderdelen de status geconverteerd. U kunt tijdens het invullen deze status aanpassen in tijdelijk of voltooid. Deze schermen worden dan bij een volgende conversie niet overschreven. De andere onderdelen worden door de conversie wel bijgewerkt.

Avanzer Helpdesk

Komt u er toch niet uit? Bepaal zelf hoe u contact met ons op wilt nemen.