Naar content

Hoe kan ik de IAF (investeringsaftrek) invoeren?

 • Voordat u een IAF kunt registreren, dient u eerst een aangifte Inkomstenbelasting (winstaangifte) of Vennootschapsbelasting te hebben gemaakt.
   

  Winstaangifte

  U kunt bij een winstaangifte investeringen die rechtstreeks aan de ondernemer zijn toe te wijzen invullen in het onderdeel Box 1 > Onderneming > Investeringsaftrek /Desinvesteringsbijtelling > Buiten Vennootschappelijk.

  De ondernemingsinvesteringen vult u in in het jaarstuk van de betreffende onderneming. Dit kan met de module Investeringsaftrek. In deze module kunt u alleen de investeringen registreren. De investeringen zijn ook in te voeren in het jaarstuk van de onderneming. U opent het jaarstuk vanuit het tabblad jaarstukken bij de ondernemer of met de module jaarstukken.

  Het overzicht van alle investeringen is zichtbaar in de winstaangifte bij Box 1 > Onderneming > Investeringsaftrek /Desinvesteringsbijtelling > Buiten Vennootschappelijk.


  VPB aangifte

  Bij een VPB aangifte worden de investeringen geregistreerd met de module investeringen. U kunt deze openen met de module Investeringsaftrek waar u de onderneming opzoekt, of vanuit het fiscaal dashboard als u de onderneming geselecteerd hebt, via het tabblad Investeringsaftrek.

   

  De resultaten worden opgenomen in het onderdeel "Specificaties > Investeringsaftrek / Desinvesteringsbijtelling > Investeringsaftrek" van de bijbehorende VPB aangifte.

Avanzer Helpdesk

Komt u er toch niet uit? Bepaal zelf hoe u contact met ons op wilt nemen.