Naar content

Hoe koppel ik een jaarstuk aan een aangifte?

 • Voordat u jaarstukken gaat invoeren, dient u eerst voor de belastingplichtige een winstaangifte in "aangifte IB" te maken. Vul hierin het persoonlijke deel volledig in en sluit de aangifte af.

  Het koppelen van jaarstukken is mogelijk bij winst- en buitenlandaangiftes. In het fiscaal dashboard ziet u bij deze aangiftes het tabblad jaarstukken.

  tabblad jaarstuk
   

  Om een jaarstuk toe te voegen, te koppelen, te verwijderen of het aandeelpercentage te wijzigen, mag de aangifte niet definitief zijn en mogen de modules Aangifte of Jaarstuk niet zijn opgestart. Selecteren van een jaarstuk geeft detailinformatie over de investeerders in de lijst eronder. U kunt ook de jaarconversie uitvoeren voor de aan deze relatie gekoppelde jaarstukken. Dit kan alleen als voor alle investeerders de aangifte voor het nieuwe jaar al is aangemaakt. Voor het koppelen van een jaarstuk gebruikt u de knop toevoegen. U kunt dan kiezen voor een bestaande welke opgezocht kan worden of voor het aanmaken van een nieuwe.
   

  toevoegen jaarstuk


  Toevoegen nieuwe onderneming

  Bij het invoeren van een nieuwe onderneming zijn 'Naam' en 'Vestigingsplaats' verplichte invoervelden (max. 30 posities)  en het aandeelpercentage moet groter dan 0% zijn en kleiner dan of gelijk aan 100%. Het totaal van alle investeerders mag bovendien niet groter zijn dan 100%. Na klikken op OK wordt de onderneming toegevoegd en het scherm van aanwezige ondernemingen ververst. U kunt nu het jaarstuk openen en verder invullen.
   

  Koppelen bestaande onderneming

  Bij het koppelen van een bestaande wordt een scherm geopend met de aanwezige jaarstukken. U kunt hierin filters plaatsen om de juiste te kunnen vinden. Na selectie komt u terug in het scherm en vult u een percentage in wat aan de eerder genoemde voorwaarden voldoet.
   

  Jaarconversie

  Wanneer u de jaarconversie van de jaarstukken uitvoert, wordt indien de aangifte al aanwezig is, het jaarstuk automatisch gekoppeld aan de aangifte. Het is daarom handig eerst de aangiftes te converteren en dan pas de jaarstukken.

Avanzer Helpdesk

Komt u er toch niet uit? Bepaal zelf hoe u contact met ons op wilt nemen.