Naar content

Heb je supportvragen over Avanzer Aangifte?

Neem telefonisch contact op met onze helpdesk via 0570 - 673596

Storing Digipoort

Status: opgelost.

Laatst gewijzigd op: 14-08-2019, 10.54 uur

Vanwege een storing in Digipoort Financieel kon u op 14-08-2019 van 07:00 uur tot 14-08-2019 10:30 uur geen berichten aanleveren of ontvangen. De storing is inmiddels opgelost.

Meer informatie leest u op de site van Logius.

Veelgestelde vragen

 • Hoe kan ik IB en Vpb aangiftes en Kvk jaarrekeningen laten accorderen?
  Met de aanvullende modules voor accorderen kun je jouw klanten een digitale handtekening laten zetten onder een IB of Vpb aangifte of een te deponeren jaarrekening bij de Kamer van Koophandel. Alles wat je moet weten over de mogelijkheden van deze module vind je in deze handleiding.

   

  Er is ook een aparte handleiding bedoeld voor jouw eigen klanten die vanuit het Avanzer Klantportaal de aangiftes of jaarrekening moeten accorderen. Deze handleiding kun je vinden via deze link.
 • Hoe kan ik opstellen en deponeren KvK vanuit Avanzer Aangifte?
  Met de uitrol van versie 16.03 is het mogelijk Avanzer Aangifte te koppelen met het Avanzer klantportaal voor het opstellen en deponeren bij de Kamer van Koophandel. Alle informatie over de werking van deze koppeling vind je via deze link.
 • Hoe kan ik zien hoeveel aangiften ik al verbruikt heb in Avanzer Aangifte?
  Je Avanzer Aangifte licentie heeft een bepaald quotum aan aangiften. Met ingang van release 15.14 kun je in de licentie-informatie van Avanzer Aangifte het quotum raadplegen.

  De licentie-informatie vind je in je accountoverzicht rechtsboven in de menubalk. Dat geeft je inzicht in het totaal aantal aangiften waar je recht op hebt, het aantal aangiften dat je per maand verzonden hebt en het aantal resterende aangiften van je licentie. Zo houd je gemakkelijk de status van je licentie bij en kun je desgewenst extra aangiften bestellen voor het volgende abonnementsjaar. Je vindt daarvoor een telefoonnummer in het licentie-informatiescherm.

  In het programma verschijnt een notificatie wanneer je bijna de limiet van het aantal aangiften van je licentie hebt bereikt.
 • Kunnen bedrijfslogo's of variabele velden uit de aangifte aan de standaardbrieven worden toegevoegd?
  Ja dat kan. Lees hier hoe je Word sjablonen kunt downloaden, aanpassen en uploaden. Bekijk hier de lijst met codes die je moet gebruiken voor genereren van automatisch ingevulde variabelen in de standaardbrieven.
 • Ik krijg OHS meldingen in Avanzer Aangifte en begrijp niet altijd wat de foutcode betekent.
  OHS meldingen verschijnen in Avanzer Aangifte als er iets niet goed gaat bij het ophalen van berichten op Digipoort. Download het overzicht met OHS meldingen voor een omschrijving van de foutcodes.
 • Op welke wijze is de toegang tot Avanzer Aangifte beveiligd?
  Avanzer Aangifte kent maar liefst 4 vormen van beveiliging, waarvan een aantal standaard en een aantal extra die je zelf kunt (laten) instellen. Om te beginnen werkt Avanzer Aangifte altijd met een beveiligde (HTTPS) verbindingen waarmee alle ingevoerde gegevens versleuteld worden voordat deze worden verstuurd. Je logt altijd in met een gebruikersnaam en zelf aangemaakt wachtwoord. De meeste browsers kennen het verschijnsel dat het ingevoerde gebruikersnaam en wachtwoord onthouden kan worden, zodat je deze niet telkens hoeft in te voeren. Uit oogpunt van beveiliging verdient het aanbeveling om deze optie niet te gebruiken. Zeker niet wanneer je op een andere computer gaat inloggen.
  Mocht het onverhoopt zo zijn dat je gebruikersnaam en wachtwoord bekend zijn geraakt bij onbevoegden en deze gegevens worden gebruikt vanaf een locatie waar jezelf niet aanwezig bent geweest, dan ontvang je van ons een e-mail bericht waarin hiervan melding wordt gemaakt. In deze mail staan verdere instructies hoe verder te handelen. Ter voorkoming van misbruik kun je zelfs gebruik maken van een extra beveiligingsniveau dmv zogenaamde Twee Factor Authenticatie waarbij een extra applicatie (op uw PC, telefoon of tablet) je identiteit controleert.
  Daarnaast kun je Avanzer Aangifte zo instellen dat er alleen vanaf vaste IP adressen met de applicatie gerwerkt kan worden.

  Samengevat biedt Avanzer Aangifte je de volgende beveilingsniveau’s:
  1) Versleutelde communicatie via het HTTPS protocol en beveiligingscertificaten
  2) Zodra de eerste keer wordt ingelogd met je gegevens vanaf een nieuwe locatie (IP adres) ontvang je hiervan ter controle een e-mail bericht
  3) Inloggen in Avanzer Aangifte is te beperken tot een lijst van 1 of meerdere IP adressen van de (standaard) locaties
  4) Na het inloggen met gebruikersnaam en wachtwoord kun je gebruik maken van een extra inlogcode (token) gegenereerd vanaf een authenticatie app
 • Wordt mijn account geblokkeerd als mijn quotum is verbruikt?
  Nee, je kunt gewoon door blijven werken en aangiften indienen. Wel volgt een nafacturatie van de aangiften die boven het aantal van je licentie zijn ingediend. Afhankelijk van het aantal kun je ervoor kiezen om voor het volgende abonnementsjaar een extra bundel van 100 aangiften aan te schaffen voor € 141,-.
 • Hoe worden aangiften geteld in Avanzer Aangifte?
  Een aangifte wordt geteld op het moment dat deze voor het eerst elektronisch als aangifte verzonden wordt (rechtstreeks naar de Belastingdienst of via een accorderingsportal) of op het moment dat een aangifte als biljet als niet-concept in het Nederlands geprint wordt. De aangifte van fiscaal partners wordt als één aangifte geteld. Toeslagen tellen niet mee als aangifte in Avanzer Aangifte.
 • Hoe voeg ik buitenlandse adressen toe in Avanzer Aangifte?
  Bekijk hier de korte handleiding voor het aanmaken van een buitenlands adres in Avanzer Aangifte.
 • Moet ik met Wolters Kluwer een aparte bewerkersovereenkomst sluiten?
  Sinds 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing en geldt de Wet Bescherming Persoonsgegevens (Wbp) niet meer. Als Verwerkingsverantwoordelijke, degene die doel en middelen van de gegevensverwerking bepaalt, heb je de mogelijkheid om bijkomende persoonlijke informatie van jouw klanten (natuurlijke personen en organisaties) in Avanzer Aangifte in te geven. Dit betreft alle velden die noodzakelijk zijn voor het volledig invullen van de aangifte. De basisvelden die door jou in Avanzer Aangifte worden ingevuld zijn o.a.: identiteitsgegevens (achternaam, voorletters), sociale gegevens en financiële gegevens. Belangrijk om te vermelden is dat jij als Verwerkingsverantwoordelijke hoofdverantwoordelijk bent voor deze gegevens. Wolters Kluwer is als Verwerker alleen technisch aansprakelijk voor het verantwoord bewaren en beheren van deze gegevens. Hier is een uitgebreid veiligsheidsprotocol van toepassing, waarin o.a. onderhoud, back-ups en veiligheidsmaatregelen (zoals ISO-certificering en server huisvesting) beschreven worden. Dit veiligheidsdocument kunt op opvragen bij de klantenservice. Wolters Kluwer zal nooit en mag nooit zonder jouw toestemming de gegevens van jouw klanten inzien. Voor deze verwerking van persoonsgegevens is een verwerkersovereenkomst noodzakelijk tussen jou en Wolters Kluwer.
 • Hoe vaak krijg je inzicht in de status van een SBU?
  Vanaf 1 juni j.l. biedt de Belastingdienst Service Berichten Uitstel (SBU’s) niet meer dagelijks, maar wekelijks aan. Een bericht blijft vervolgens 11 dagen beschikbaar om deze op te halen en te verwerken.

Gebruikerstraining Avanzer Aangifte

Gebruik je sinds kort Avanzer Aangifte? Tijdens de gebruikerstraining doorloop je alle stappen van het aangifteproces en neem je handige tips en tricks mee naar huis. Zo werk je snel en efficiënt met Avanzer Aangifte.

Handleidingen

Contact helpdesk

De helpdesk van Avanzer Aangifte is telefonisch te bereiken via 0570-673596 (ma-vr: 08.30-17.00u) of via het contactformulier.

Voor de telefonische helpdesk wordt je gevraagd om hulp op afstand (TeamViewer) alvast klaar te zetten. Start hier de TeamViewer.

Mocht TeamViewer niet werken op jouw systeem, dan bieden wij als alternatief AnyDesk aan, start dit programma alleen na overleg met Wolters Kluwer.

Modules en extra aangiftes bestellen

Nieuwe aangifte modules voor IB, Vpb of KvK en extra pakketten met 100 aangiftes of 10 accorderingen bestel je eenvoudig online in de shop.

Videorondleiding Avanzer Aangifte

De belangrijkste mogelijkheden van Avanzer Aangifte in 12 minuten uitgelegd.

Downloads

Avanzer Aangifte instructievideo’s

In de video's wordt nog de oude naam KBP gebruikt. De software is echter niet veranderd dus de instructies zijn ook van toepassing op Avanzer Aangifte.

 
Het aanmaken van een relatie en een nieuwe aangifte
 
Mutatiemachtiging (MuMa) SBT aanmaken
 
Mutatiemachtiging (MuMa) VIA aanmaken
 
Totale jaarconversie uitvoeren