Naar content

mr. Gerard Lewin

rechter, Gemeenschappelijk Hof van Justitie
Specialisme

Burgerlijk procesrecht. Caribisch recht.

Auteur in het kort

Gerard Lewin is rechter van beroep.

Overige uitgaven
'Een snelle en eenvoudige procedure. De toegang tot de civiele rechter in de Nederlandse Antillen', in: Rechtsbescherming voor de burger, Tienda di Lei-bundel, Nijmegen: Wolf Legal Publishers 2007, p. 11-28. 'Mag het bandje wat minder strak? De gebondenheid van de appelrechter aan het partijdebat in Nederland en in de Nederlandse Antillen en Aruba', in: Hoger Beroep, Nederlandse Vereniging voor Procesrecht, Den Haag: Boom Juridische uitgevers, 2011, p. 9-16. 'Innovatie van het hoger beroep in burgerlijke zaken', in: W.J. van den Bergh en R.J.Q. Klomp (red.), Verhoging griffierechten. Effecten op de rechtspraak, andere mogelijkheden van kostenbeheersing en procesinnovatie, Amsterdam: Prinsengrachtreeks 2012, p. 113-128. 'Interregionaal privaatrecht', Praktijkreeks IPR, Apeldoorn/Antwerpen: Maklu 2014. Redacteur van het Caribisch Juristenblad (Boom Jurisiche uitgevers) en schrijft hij van tijd tot tijd noten in het tijdschrift Jurisprudentie Burgerlijk Procesrecht (SDU Uitgevers).
De grenzen van de rechtsstrijd in hoger beroep in burgerlijke zaken
€ 41,28
€ 45,00 incl.btw
Boek

In deze uitgave vindt u een beschrijving van de grenzen van de rechtsstrijd in hoger beroep. Het behandelt de devolutieve werking van het hoger beroep en het grievenstelsel - praktisch én op basis van actuele gegevens. Dat maakt deze uitgave nuttig voor het dagelijkse werk van zowel advocaten als rechters.

Nederlands Juristenblad (NJB)
€ 412,00
€ 449,08 incl.btw
Online naslagwerk

Voor u als jurist staat de wereld geen seconde stil. Elke dag brengt nieuwe ontwikkelingen met zich mee op het gebied van wetgeving, jurisprudentie en wetenschap.

Hoe blijft u bij in deze dynamische werkelijkheid? Het Nederlands Juristenblad geldt sinds jaar en dag als dé toonaangevende weekuitgave voor juristen. Als abonnee ontvangt u elke week de laatste editie; fysiek óf online in Navigator.

Vind mijn uitgaven in Navigator

Met Navigator zoekt u snel en gericht door hoogwaardige vakinformatie als wet- en regelgeving, jurisprudentie, artikelsgewijs commentaar en vakliteratuur.