Naar content

dr. Frank Elsweier

Manager / Docent / Onderzoeker, EY Belastingadviseurs & Tilburg University
Specialisme

Vennootschapsbelasting, internationaal belastingrecht, Duits belastingrecht

Auteur in het kort

Drs. F.J. Elsweier is fiscaal econoom en werkt bij het Bureau Vaktechniek van EY Belastingadviseurs. Daarnaast is hij werkzaam voor het Fiscaal Instituut van Tilburg University, waar hij o.a. doceert in de vakken over vennootschapsbelasting. De heer Elsweier is bezig met een promotieonderzoek waarin een vergelijking tussen de Nederlandse vennootschapsbelasting en de Duitse vennootschapsbelasting centraal staat.

Overige uitgaven
Hoofdzaken vennootschapsbelasting; Fed Fiscale Studieserie, deel 31 VPB gids:Handleiding en vraagbaak voor belastingadviseurs, accountants, ondernemers en andere geïnteresseerden in de vennootschapsbelasting Cursus Belastingrecht: onderdeel VPB 2.4.4.D Weekblad Fiscaal Recht
Hoofdzaken vennootschapsbelasting
€ 65,23
€ 71,10 incl.btw
Boek

De vennootschapsbelasting is in de loop der jaren fors ingewikkelder geworden. Wil je inzicht krijgen in de actuele hoofdlijnen van de Nederlandse vennootschapsbelasting? Deze titel behandelt alle hoofdzaken, voorzien van wetenschappelijk en praktisch commentaar. De talrijke voorbeelden maken de stof direct toepasbaar.

Studenteneditie Cursus Belastingrecht Vennootschapsbelasting 2019-2020
€ 73,30
€ 79,90 incl.btw
Boek

Dit studieboek biedt studenten een verhelderend overzicht van de vennootschapsbelasting, voorzien van relevante jurisprudentie en literatuur. Geschreven door topauteurs uit wetenschap en praktijk. Én geldt als het meest brede en diepe naslagwerk in het wetenschappelijk onderwijs.

VPB gids 2019
€ 90,83
€ 99,00 incl.btw
Boek

Of u nu uw eigen aangifte vennootschapsbelasting regelt, of anderen erover adviseert, een goed actueel naslagwerk is hierbij onmisbaar. Met deze gids beschikt u over de meest actuele wettelijke bepalingen en leerstukken op het gebied van de vennootschapsbelasting.

Een rechtsvergelijking tussen de Nederlandse en Duitse winstbelasting van lichamen
€ 89,91
€ 98,00 incl.btw
Boek

Deze monografie vergelijkt de Duitse en Nederlandse winstbelasting van lichamen. Na het uiteenzetten van de hoofdlijnen, legt de auteur systematisch en gestructureerd de belangrijke leerstukken uit beide landen naast elkaar. Bovendien sluit ieder hoofdstuk af met een schematisch overzicht waarin u in één oogopslag de verschillen tussen beide landen overziet.

Vpb-plicht bij overheidslichamen
€ 59,63
€ 65,00 incl.btw
Boek

Op 1 januari 2016 kregen vele overheidsorganisaties voor het eerst te maken met het opstellen van een openingsbalans, het bepalen van de fiscale winst en de gevolgen van wetswijzigingen uit het Belastingplan 2017. Deze uitgave leidt u door de gewijzigde wetgeving op het gebied van de vennootschapsbelastingplicht voor overheidsondernemingen.

Cursus Belastingrecht incl. Archief
€ 3.559,00
€ 3.879,31 incl.btw
Online naslagwerk

De Cursus Belastingrecht is een praktische en thematische behandeling van de belangrijkste heffingswetten en wordt het meest geraadpleegd in de fiscale praktijk.

De Cursus Belastingrecht is onderdeel van de Collectie Belastingadvies.

Specialisme

Vennootschapsbelasting, internationaal belastingrecht, Duits belastingrecht

Vind mijn uitgaven in Navigator

Met Navigator zoekt u snel en gericht door hoogwaardige vakinformatie als wet- en regelgeving, jurisprudentie, artikelsgewijs commentaar en vakliteratuur.