Naar content

dr. Frank Elsweier

Manager / Docent / Onderzoeker, EY Belastingadviseurs & Tilburg University
Specialisme

Vennootschapsbelasting, internationaal belastingrecht, Duits belastingrecht

Auteur in het kort

Dr. F.J. (Frank) Elsweier, fiscaal econoom, is werkzaam bij het vaktechnische bureau van EY Belastingadviseurs LLP en Tilburg University. Hij geeft o.a colleges vennootschapsbelasting. In 2018 heeft hij een promotieonderzoek over het Nederlandse en Duitse vennootschapsbelastingstelsel afgerond. Frank heeft tal van publicaties op het gebied van de vennootschapsbelasting op zijn naam en treedt regelmatig op als spreker bij congressen en cursussen.

Overige uitgaven

Fiscale Monografie 153 Een rechtsvergelijking tussen de Nederlandse en Duitse winstbelasting van lichamen: Hoofdzaken vennootschapsbelasting; Fed Fiscale Studieserie, deel 31 VPB gids:Handleiding en vraagbaak voor belastingadviseurs, accountants, ondernemers en andere geïnteresseerden in de vennootschapsbelasting Cursus Belastingrecht: onderdeel VPB 2.4.4.D (compartimentering), onderdeel VPB 2.8.0 (geruisloze terugkeer), onderdeel 2.10.2 (earningsstripping): Zakendoen in Duitsland: Diverse artikelen in Weekblad Fiscaal Recht en Tijdschrift Fiscaal Ondernemersrecht

Studenteneditie Cursus Belastingrecht Vennootschapsbelasting 2020-2021
€ 73,35
€ 79,95 incl.btw
Boek

Dit veelgebruikt studieboek biedt de student een ongekend actueel overzicht van wetgeving, beleidsbesluiten, jurisprudentie en andere ontwikkelingen in het kader van de Wet op de Vennootschapsbelasting 1969. De onderwerpen zijn zorgvuldig geselecteerd voor een naadloze aansluiting op de studie.

Hoofdzaken vennootschapsbelasting
€ 65,23
€ 71,10 incl.btw
Boek

De vennootschapsbelasting is in de loop der jaren fors ingewikkelder geworden. Wil je inzicht krijgen in de actuele hoofdlijnen van de Nederlandse vennootschapsbelasting? Deze titel behandelt alle hoofdzaken, voorzien van wetenschappelijk en praktisch commentaar. De talrijke voorbeelden maken de stof direct toepasbaar.

VPB gids 2019
€ 90,83
€ 99,00 incl.btw
Boek

Of u nu uw eigen aangifte vennootschapsbelasting regelt, of anderen erover adviseert, een goed actueel naslagwerk is hierbij onmisbaar. Met deze gids beschikt u over de meest actuele wettelijke bepalingen en leerstukken op het gebied van de vennootschapsbelasting.

Een rechtsvergelijking tussen de Nederlandse en Duitse winstbelasting van lichamen
€ 89,91
€ 98,00 incl.btw
Boek

Deze monografie vergelijkt de Duitse en Nederlandse winstbelasting van lichamen. Na het uiteenzetten van de hoofdlijnen, legt de auteur systematisch en gestructureerd de belangrijke leerstukken uit beide landen naast elkaar. Bovendien sluit ieder hoofdstuk af met een schematisch overzicht waarin u in één oogopslag de verschillen tussen beide landen overziet.

Vpb-plicht bij overheidslichamen
€ 59,63
€ 65,00 incl.btw
Boek

Op 1 januari 2016 kregen vele overheidsorganisaties voor het eerst te maken met het opstellen van een openingsbalans, het bepalen van de fiscale winst en de gevolgen van wetswijzigingen uit het Belastingplan 2017. Deze uitgave leidt u door de gewijzigde wetgeving op het gebied van de vennootschapsbelastingplicht voor overheidsondernemingen.

Cursus Belastingrecht incl. Archief
€ 3.559,00
€ 3.879,31 incl.btw
Online naslagwerk

De Cursus Belastingrecht is een praktische en thematische behandeling van de belangrijkste heffingswetten en wordt het meest geraadpleegd in de fiscale praktijk.

De Cursus Belastingrecht is onderdeel van de Collectie Belastingadvies.

Specialisme

Vennootschapsbelasting, internationaal belastingrecht, Duits belastingrecht

Vind mijn uitgaven in Navigator

Met Navigator zoekt u snel en gericht door hoogwaardige vakinformatie als wet- en regelgeving, jurisprudentie, artikelsgewijs commentaar en vakliteratuur.