Naar content

mr. dr. Brechtje Paijmans

Advocaat, Doelen Advocatuur
Universitair Docent, Universiteit Utrecht
Auteur in het kort

Brechtje Paijmans is advocaat sinds 2002 en staat veelvuldig verzekeraars en scholen bij in geschillen over aansprakelijkheids- en onderwijsrecht, en veelal de combinatie daarvan. Zij is tevens verbonden aan het Molengraaff Instituut voor Privaatrecht van de Universiteit Utrecht en promoveerde in mei 2013 op het proefschrift 'De zorgplicht van scholen. De grondslag en reikwijdte van de civielrechtelijke zorgvuldigheidsnorm van scholen jegens leerlingen' (Deventer: Kluwer 2013).

De zorgplicht van scholen
€ 103,67
€ 113,00 incl.btw
Boek

Het volgen en geven van onderwijs is niet zonder risico. In alle sectoren van het onderwijs vinden jaarlijks duizenden ongevallen plaats. Pesten, misbruik en geweld zijn steeds meer (openlijk) voorkomende fenomenen op scholen. En ook de kwaliteit van het onderwijs staat de laatste jaren in toenemende mate onder druk en vormt steeds vaker een geschil tussen school en ouders. Dit zijn risico's voor leerlingen en aansprakelijkheidsrisico's voor scholen.

Handboek Personenschade
€ 619,00
€ 674,71 incl.btw
Online naslagwerk

Het Handboek Personenschade is sinds jaar en dag hét naslagwerk op het gebied van personenschade. Het handboek is van hoog juridisch niveau, maar kent een praktische insteek.

School en Wet
€ 255,05
€ 278,00 incl.btw
Tijdschrift

Het onafhankelijke tijdschrift School & Wet is al meer dan 100 jaar een instituut in de wereld van het onderwijsrecht. In School & Wet staat de praktijk van het onderwijsrecht centraal.

Specialisme

Aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht. Een klein deel van het (privaatrechtelijke) onderwijsrecht.

Vind mijn uitgaven in Navigator

Met Navigator zoekt u snel en gericht door hoogwaardige vakinformatie als wet- en regelgeving, jurisprudentie, artikelsgewijs commentaar en vakliteratuur.