Naar content

prof. mr. Alex Geert Castermans

Prof. mr., Universiteit Leiden
Specialisme

contractenrecht aansprakelijkheidsrecht cassatie corporate social responsibility

Auteur in het kort

Alex Geert Castermans is hoogleraar Burgerlijk recht aan de Universiteit Leiden en wetenschappelijk directeur van het Instituut voor privaatrecht. In 1992 promoveerde hij op: De mededelingsplicht in de onderhandelingsfase. In 1992 werd hij advocaat bij Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn in Den Haag, in 2004 voorzitter van de Commissie Gelijke Behandeling. In 2008 sprak hij zijn oratie ui6: De burger in het burgerlijk recht. Hij was vice decaan (onderzoeksdirecteur) van 2011-2014.

Tekst & Commentaar Burgerlijk Wetboek
€ 396,23
€ 420,00 incl.btw
Boek

Met 4200 actuele commentaren en 450 gewijzigde artikelen is de twaalfde druk van Tekst & Commentaar Burgerlijk Wetboek een absolute must-have voor u als juridische generalist. In drie banden vindt u de belangrijkste wet- en regelgeving uit het BW, voorzien van korte en glasheldere commentaren.

Tekst & Commentaar Vermogensrecht
€ 306,60
€ 325,00 incl.btw
Boek

Bent u werkzaam op het terrein van het vermogensrecht en wilt u een advies schrijven, een processtuk opstellen of een zitting voorbereiden? Tekst & Commentaar Vermogensrecht is de perfecte hulp tijdens uw werkaamheden. De negende druk biedt u de allerlaatste stand van zaken.

Tekst & Commentaar Arbeidsrecht
€ 140,57
€ 149,00 incl.btw
Boek

De 9e druk van Tekst & Commentaar Arbeidsrecht is voor u als arbeidsrechtspecialist een must-have. Boordevol wijzigingen, ruim 700 korte en glasheldere commentaren en zeer actueel.

Core Concepts in the Dutch Civil Code
€ 39,62
€ 42,00 incl.btw
Boek

This edition of the Leiden Yearbook of Private Law analyses several core concepts within the Dutch Civil Code and makes it clear how these concepts have been influenced by transnational instruments. The book covers three large areas of the Dutch Civil Code - contract, tort and institution.

Misbruik van bevoegdheid
€ 44,63
€ 54,00 incl.btw
e-Book

Sinds het verschijnen van de eerste druk zijn vijf jaren verstreken. In die tijd is op het gebied van het misbruik van bevoegdheid (elders vooral: misbruik van recht genoemd) veel nieuwe rechtspraak (en literatuur) verschenen, niet alleen op nationaal, maar ook op communautair niveau (Emsland-Stärke, Halifax, Kofoed). Daarmee is het beeld gaan schuiven. Dat kon des te gemakkelijker omdat misbruik van bevoegdheid geen naar tijd en plaats onveranderlijk begrip is.

Groene Serie Bijzondere overeenkomsten
€ 317,20
€ 383,81 incl.btw
Online naslagwerk

Bevat een artikelsgewijs commentaar op titel 1 Koop en ruil, titel 7 Opdracht, titel 7A Reisovereenkomst, titel 9 Bewaarneming, titel 10 Arbeidsovereenkomst, titel 14 Borgtocht en titel 15 Vaststellingsovereenkomst van Boek 7 Burgerlijk Wetboek.

Deze online uitgave maakt deel uit van de Collecties.

Specialisme

contractenrecht aansprakelijkheidsrecht cassatie corporate social responsibility

Vind mijn uitgaven in Navigator

Met Navigator zoekt u snel en gericht door hoogwaardige vakinformatie als wet- en regelgeving, jurisprudentie, artikelsgewijs commentaar en vakliteratuur.