Naar content

prof. mr. Wilbert Kolkman

Prof.mr.dr., RUG
Specialisme

Erfrecht, Personen- en Familierecht

Contact
Auteur in het kort

Wilbert Kolkman (1973) is hoogleraar Algemene Rechtswetenschap en Familievermogensrecht aan de Rijksuniversiteit Groningen. Zijn onderzoek richt zich met name op het familievermogensrecht, in Nederland en in Europa. Kolkman is raadsheer-plvv aan het hof Arnhem-Leeuwarden en Visiting professor of Family Law aan de University of Western Ontario, Canada. Ook is hij adviseur bij Elan Notarissen. Zie verder de uitgebreide bio.

Asser 1-I De persoon, afstamming en adoptie, gezag en omgang, levensonderhoud
€ 133,03
€ 145,00 incl.btw
Boek

Dit Asser-deel geldt als standaardwerk op het gebied van het personen- en familierecht. Deze 19e editie heeft een algehele herziening ondergaan en staat stil bij de meest recente ontwikkelingen, zoals die op het gebied van de kinderbeschermingsmaatregelen, het meerderjarigenbewind en het afstammingsrecht.

Tekst & Commentaar Burgerlijk Wetboek
€ 396,33
€ 432,00 incl.btw
Boek

Met circa 4300 actuele commentaren en zo'n 300 gewijzigde artikelen is de dertiende druk van Tekst & Commentaar Burgerlijk Wetboek wederom een onmisbare bron voor u als juridische generalist. Verdeeld over drie boeken vindt u de boeken uit het BW, voorzien van korte, glasheldere commentaren.

Tekst & Commentaar Erfrecht civiel en fiscaal
€ 216,51
€ 236,00 incl.btw
Boek

In deze druk vindt u de belangrijkste wet- en regelgeving én korte heldere commentaren op het gebied van erfrecht. Naast de vele actualisaties op het bestaande commentaar, is in deze druk de Europese Erfrechtverordening met geheel nieuw commentaar opgenomen. 

Parlementaire geschiedenis Moderniseringswetgeving huwelijksvermogensrecht
€ 82,57
€ 90,00 incl.btw
Boek

Sinds 1 januari 2018 geldt in het Nederlandse huwelijksvermogensrecht standaard de beperkte gemeenschap van goederen. Deze uitgave biedt u de noodzakelijke achtergrond bij de interpretatie van deze vernieuwde regelgeving. Het bundelt de parlementaire stukken en maakt zo de parlementaire geschiedenis voorafgaand aan de vierde tranche inzichtelijk.

Asser 1-II Huwelijk, geregistreerd partnerschap en ongehuwd samenleven
€ 119,27
€ 130,00 incl.btw
Boek

In dit personen- en familierechtdeel uit de Asser-serie zijn op gedetailleerd en diepgaand niveau de ontwikkelingen van de laatste zes jaren verwerkt op het gebied van het huwelijk, het geregistreerd partnerschap, het huwelijksvermogensrecht en het ongehuwd samenleven. Een onmisbare hulp in uw rechtspraktijk!

Uitleg van notariële akten
€ 40,37
€ 44,00 incl.btw
Boek

Bent u advocaat, rechter of notaris? En wilt u uw kennis over de uitleg van notariële akten bijspijkeren? Dat kan met dit unieke boek in de serie Ars Notariatus. Uniek, omdat aan de uitleg van notariële akten tot dusverre weinig aandacht is besteed in de literatuur.

Specialisme

Erfrecht, Personen- en Familierecht

Vind mijn uitgaven in Navigator

Met Navigator zoekt u snel en gericht door hoogwaardige vakinformatie als wet- en regelgeving, jurisprudentie, artikelsgewijs commentaar en vakliteratuur.