Naar content

prof. mr. R.J.N. Schlössels

Hoogleraar staats- en bestuursrecht, Radboud Universiteit Nijmegen
Specialisme

Bestuursrecht

Auteur in het kort

Ik probeer met een frisse, kritische blik naar de praktijk van het bestuursrecht te kijken. Rechtswetenschappers moeten zich niet blindstaren op ‘snelheid en doelmatigheid', onderwerpen waar het in de praktijk steeds meer om draait. We moeten juist afstand houden tot de waan van de dag.

Overige uitgaven
Redacteur van Jurisprudentie Bestuursrecht (JB). Medeauteur van verschillende studieboeken (waaronder 'Kern van het bestuursrecht').
In het nu... Over toekomstig bestuursrecht
€ 61,32
€ 65,00 incl.btw
Boek

Het bestuursrecht is geen rustig bezit. Grote ontwikkelingen als ontstatelijking, digitalisering en Europeanisering trekken hun sporen. Deze bundel werpt een inspirerende blik op de toekomst van dit rechtsgebied. Want kan het bestuursrecht wel grip houden op de turbulente ontwikkeling van onze maatschappij en overheidsbestuur?

Het verhaal van de rechter
€ 56,60
€ 60,00 incl.btw
Boek

Welk beeld leeft er rondom de rechter? Hoe beweegt de rechter door het maatschappelijke speelveld? En wat is de absolute kerntaak van de rechtspraak? Deze uitgave buigt zich over deze veelal onderbelichte vragen. Uitgebracht ter gelegenheid van het afscheid van Hans den Tonkelaar als rechter en bijzonder hoogleraar rechtspraak.

Bestuursrecht in de sociale rechtsstaat Band 1
€ 70,75
€ 75,00 incl.btw
Boek

Handboek Bestuursrecht in de Sociale Rechtsstaat bestaat uit twee banden. Band 1, 2017 behandelt de Grondslagen, Begrippen, Normering, Organisatie, Wet- en regelgeving, Uitvoering en Handhaving. Band 2 wordt in januari 2019 verwacht en behandelt Rechtsbescherming en Overheidsaansprakelijkheid.

Helaas, deze titel is uitverkocht. Bestel nu de paperback van Bestuursrecht in de sociale rechtstaat Band 1.

Bestuursrecht in de sociale rechtsstaat Band 1
€ 64,15
€ 68,00 incl.btw
Boek

Handboek Bestuursrecht in de Sociale Rechtsstaat bestaat uit twee banden. Band 1, 2017 behandelt de Grondslagen, Begrippen, Normering, Organisatie, Wet- en regelgeving, Uitvoering en Handhaving. Band 2 wordt in januari 2019 verwacht en behandelt Rechtsbescherming en Overheidsaansprakelijkheid.

Onderwijseditie Bestuursrecht in de sociale rechtsstaat, band 1
€ 45,28
€ 48,00 incl.btw
Boek

Onderwijseditie Bestuursrecht in de Sociale Rechtsstaat bestaat uit twee banden en is speciaal bedoeld voor het juridisch onderwijs. Band 1, 2017 behandelt de Grondslagen, Begrippen, Normering, Uitvoering en Handhaving. Band 2, 2014 behandelt Rechtsbescherming en Overheidsaansprakelijkheid.

AB Klassiek
€ 56,60
€ 60,00 incl.btw
Boek

Deze jubileumeditie van AB Klassiek bevat 44 hoofdstukken geschreven door 32 auteurs. Via de klassieke uitspraken komen de belangrijkste thema’s van het bestuursrecht aan de orde. Per thema wordt naast de centraal gestelde klassieke uitspraak tevens aandacht geschonken aan belangrijke verwante uitspraken.

Specialisme

Bestuursrecht

Vind mijn uitgaven in Navigator

Met Navigator zoekt u snel en gericht door hoogwaardige vakinformatie als wet- en regelgeving, jurisprudentie, artikelsgewijs commentaar en vakliteratuur.