Naar content

mr. Pieter Dorhout

Advocaat, Advocatenkantoor Pieter Dorhout
Specialisme

Personen- en familierecht, echtscheiding, alimentatie, omgang, procesrecht, erfrecht, adoptie, internationaal privaatrecht, kinderontvoering, naamrecht, burgerlijke stand, erkenning, jeugdrecht

Auteur in het kort

Overweegt u een echtscheiding? Op zo'n moeilijk moment moet u kunnen rekenen op een familierechtadvocaat die uw situatie begrijpt en meedenkt over uw toekomst, de kinderen en uw inkomens- en vermogenspositie. Wilt u weten of het bedrag aan alimentatie dat u betaalt of ontvangt nog wel in overeenstemming met de wettelijke maatstaven is? Komt uw ex-partner afspraken over de omgang niet na? Wilt u een paspoort aanvragen, de naam van uw kind laten wijzigen of wilt u verhuizen met de kinderen, maar geeft uw ex-partner geen toestemming? Klopt uw ouderschapsplan niet meer?

Overige uitgaven
Als partners uit elkaar gaan en als ouders verdergaan mr. Pieter Dorhout De familierechtjurist kan door veranderingen in wetgeving en beleid ten aanzien van het uit elkaar gaan van partners in toenemende mate in contact komen met vragen over hoe een en ander juridisch vormgegeven wordt. Deze juridische nascholing belicht drie aspecten van ‘voortgezet ouderschap en zorgvuldige scheiding’. Deze cursus bestaat uit: Blok A Wie worden in juridische zin als ouders van de uit de relatie geboren kinderen aangemerkt? Blok B Gezag en hoofdverblijfplaats De financiële aspecten van het voortgezet ouderschap na het verbreken van de relatie, het recht van ouders en kinderen om contact met elkaar te onderhouden en de internationaal privaatrechtelijke aspecten vallen buiten de reikwijdte van dit nascholingsprogramma. Mogelijk zullen in de toekomst bij JurisDidact aparte juridische nascholingsprogramma’s op deze deelgebieden ontwikkeld worden.
Memo Echtscheiding en alimentatie 2020
€ 57,34
€ 62,50 incl.btw
Boek

Het echtscheidings(proces)recht is voortdurend in beweging door wetgevingsprocessen, beleid en nieuwe jurisprudentie. Dit memo helpt u hierin de actuele balans op te maken.

Tijdschrift voor Familie- en Jeugdrecht
€ 324,00
€ 353,16 incl.btw
Online naslagwerk

Het Tijdschrift voor Familie- en Jeugdrecht (FJR) behandelt vooral rechtsvragen die in de praktijk spelen. Zowel vragen die opkomen bij de hulpverleners als bij advocaten, notarissen en rechters.

Specialisme

Personen- en familierecht, echtscheiding, alimentatie, omgang, procesrecht, erfrecht, adoptie, internationaal privaatrecht, kinderontvoering, naamrecht, burgerlijke stand, erkenning, jeugdrecht

Vind mijn uitgaven in Navigator

Met Navigator zoekt u snel en gericht door hoogwaardige vakinformatie als wet- en regelgeving, jurisprudentie, artikelsgewijs commentaar en vakliteratuur.