Naar content

mr. Olaf Kwast

Wetgevingsjurist en oprichter, Wetgevingswerken
Specialisme

Wetgevingsvraagstukken, water-, infrastructuur- en omgevingsrecht, algemeen bestuursrecht, Europees en economisch recht, publiekrechtelijk gezondheidsrecht, decentralisatie.

Auteur in het kort

Olaf Kwast is een ondernemende wetgevingsjurist. Oprichter van Wetgevingswerken, wetgevingsadviseur op alle niveaus van wetgeving. Voltooide de Academie voor Wetgeving, de beroepsopleiding advocatuur en de specialisatieopleiding bestuursrecht van de Grotius Academie. Specialist in wetgevingsvraagstukken en de analyse van complexe maatschappelijke instituties. Ervaring als advocaat en overheidsjurist. Fascinatie voor veranderingen in denkpatronen over het juridisch (on)mogelijke.

Overige uitgaven

Zie de publicatiepagina van Wetgevingswerken voor een complete lijst van publicaties

·              Olaf Kwast, Schaarse vergunningen: een handreiking voor gemeenten, VNG november 2018.

·              Olaf Kwast, Uitbesteding van wetgeving: strategie en dienstverlening, in: Willem Konijnenbelt, Renée van Schoonhoven en Olaf Kwast, Uitbesteding van wetgeving (preadviezen Nederlandse Vereniging voor Wetgeving 2017), Wolf Legal Publishers 2017.

·              Olaf Kwast, Complexe besluitvorming in het omgevingsrecht en het onbehagen over projectbesluitvorming, in: Olaf Kwast, Jan van Beuningen, Jeroen van Bergenhenegouwen, Erwin Noordover, De stempel van de meester. Complexe besluitvorming in het bestuursrecht (Preadviezen Jonge VAR 2013), Jonge VAR-reeks 11, VAR Vereniging voor bestuursrecht, Boom Juridische uitgevers, maart 2013.

Wegwijzer van Waterwet naar Omgevingswet 2018
€ 75,23
€ 82,00 incl.btw
Boek

Heeft u beroepsmatig te maken met het waterrecht en de voorbereiding op de Omgevingswet? In deze uitgave vindt u een overzicht van alle uitvoeringsaspecten van de Waterwet en een vooruitblik op de nieuwe uitvoeringspraktijk onder de komende Omgevingswet. Een complete wegwijzer langs alle huidige en toekomstige wetgeving.

Lexplicatie
€ 987,00
€ 1.075,83 incl.btw
Online naslagwerk

Wilt u binnen uw vakgebied snel en eenvoudig relevante wetsartikelen, achtergronden en jurisprudentie kunnen opzoeken, inzien en exporteren als print of pdf? Met Lexplicatie bent u slechts één klik verwijderd van meer dan 7000 regelingen en meer dan 130 000 individuele commentaren.

Specialisme

Wetgevingsvraagstukken, water-, infrastructuur- en omgevingsrecht, algemeen bestuursrecht, Europees en economisch recht, publiekrechtelijk gezondheidsrecht, decentralisatie.

Vind mijn uitgaven in Navigator

Met Navigator zoekt u snel en gericht door hoogwaardige vakinformatie als wet- en regelgeving, jurisprudentie, artikelsgewijs commentaar en vakliteratuur.