Naar content

prof. dr. Leo Stevens

Emeritus hoogleraar fiscale economie, Erasmus Universiteit Rotterdam
Specialisme

Inkomstenbelasting

Auteur in het kort

Tijdens mijn studie wist ik al dat ik graag kennis wilde overdragen. Doceren ligt dan in de lijn der verwachting. Ik vind het heel belangrijk dat kennis én enthousiasme voor een vak wordt overgedragen aan de jongere generatie. Daar werk ik vol passie en met plezier aan.

De integratie van fiscale gegevens in het rijksbrede toezicht
€ 77,02
€ 83,95 incl.btw
Boek

De Belastingdienst beschikt over veel vertrouwelijke gegevens. Steeds vaker worden gegevens gedeeld met andere toezichthouders. Maar is dit wel in lijn met belangen van alle betrokkenen? In deze uitgave staat het spanningsveld van het verenigen van de belangen van de belastingdienst, andere toezichthouders, en de belangen van burgers centraal.

Country-by-Country Reporting
€ 87,69
€ 95,58 incl.btw
Boek

Vanaf 1 januari 2016 geldt voor multinationals met een omzet vanaf € 750 miljoen een nieuwe documentatieverplichting: Country-by-Country Reporting. Deze uitgave behandelt de aanvullende verrekenprijsdocumentatie op structurele wijze. U verkrijgt een compleet beeld van de materie: van het doel en de ontstaansgeschiedenis, tot aan een uitgebreide verheldering van de regelgeving.

Elementair Belastingrecht (theorieboek) 2018/2019
€ 58,26
€ 63,50 incl.btw
Boek

Op zoek naar een bundel die het Nederlandse belastingrecht in een handomdraai voor u inzichtelijk maakt? Deze uitgave maakt de lezer wegwijs in de staat en stand van de belastingheffing. De levendige voorbeelden maken de studiestof behapbaar voor een breed publiek. Ideaal voor student én professional.

Een rechtsvergelijking tussen de Nederlandse en Duitse winstbelasting van lichamen
€ 84,63
€ 92,25 incl.btw
Boek

Deze monografie vergelijkt de Duitse en Nederlandse winstbelasting van lichamen. Na het uiteenzetten van de hoofdlijnen, legt de auteur systematisch en gestructureerd de belangrijke leerstukken uit beide landen naast elkaar. Bovendien sluit ieder hoofdstuk af met een schematisch overzicht waarin u in één oogopslag de verschillen tussen beide landen overziet.

Niet-betaling in de btw
€ 88,30
€ 96,25 incl.btw
Boek

Ondernemers kunnen op twee manieren te maken krijgen met niet-betaling: wanneer openstaande facturen niet worden betaald, maar ook wanneer zij zelf schulden onbetaald laten. Regels omtrent gevolgen voor btw in zulke situaties zijn uitermate complex. Deze uitgave omschrijft en analyseert deze regels.

Individuele straftoemeting in het fiscale bestuurlijke boeterecht
€ 88,30
€ 96,25 incl.btw
Boek

Hoe komt de hoogte van een bestuurlijke boete tot stand? Deze dissertatie is de eerste diepgaande studie naar dit complexe vraagstuk. De uitgave buigt zich zowel over de ontstaansgeschiedenis als de dagelijkse toepassing van de straftoemeting van fiscale boeten. Vol inzichten voor wetenschappers, wetgevers, inspecteurs en fiscale professionals.

Specialisme

Inkomstenbelasting

Vind mijn uitgaven in Navigator

Met Navigator zoekt u snel en gericht door hoogwaardige vakinformatie als wet- en regelgeving, jurisprudentie, artikelsgewijs commentaar en vakliteratuur.