Naar content

drs. Jelle van den Berg

Wetenschappelijk medewerker, Erasmus Universiteit Rotterdam
Specialisme

Ik ben zelfstandig werkzaam en daarmee geheel onafhankelijk. Naast mijn werkzaamheden voor Duoberg ben ik ook als wetenschapper aan de Erasmus universiteit Rotterdam verbonden (fiscale economie en financiële planning). Onafhankelijkheid en transparantheid zijn voor mij dan ook voorwaarden om tot goede resultaten te komen.

Auteur in het kort

Drs. Jelle E. van den Berg (1954) is eigenaar van Duoberg Consultants BV en OpleidingNU. Na zijn studie fiscale economie in Rotterdam heeft hij vijftien jaar als inspecteur bij de Belastingdienst en 5 jaar bij Rabobank Nederland, Fiscale Zaken gewerkt. Van 2001 tot 2014 was hij mede-eigenaar van een opleidingsinstituut (IFK). Van 1999 t/m 2001 was hij bestuurder van de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs (NOB) Vanaf 1998 is hij ook verbonden aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam.

Overige uitgaven

2016: Financiële Planning: inzichten uit wetenschap en praktijk (eindredactie Prof dr. T. Loonen en mr. A Schepen).

2018: De eigen woning, FED’s Fiscale Brochure, 5e druk

2018 – 2019: Wetteksten financiële dienstverlening (met E. Hoepelman en J.M. Hengeveld).

2018:- 2019: Memo financiële planning (en anderen)..

Zie voor eerdere uitgaven: www.duoberg.nl

Memo Financiële planning 2020
€ 80,28
€ 87,51 incl.btw
Boek

Schrijft u regelmatig financiële (deel)plannen, of brengt u hierover advies uit? Op die momenten komt dit memo goed van pas, dankzij een overzicht op hoofdlijnen van de relevante wet- en regelgeving, tarieven, vrijstellingen en uiteenlopende schema’s. U vindt hierin alle deelgebieden van financiële planning op overzichtelijke wijze samengebracht.
Het memo is heel geschikt als voorbereiding op examens binnen de financiële dienstverlening.

Wetteksten Financiële Dienstverlening 2020
€ 95,41
€ 104,00 incl.btw
Boek

Wanneer u werkzaam bent als financieel adviseur, dan kunt u niet zonder de actuele wetteksten op dit vlak. Deze bundel brengt alle actuele wetgeving voor de financieel dienstverlener bijeen, inclusief een bijlage met de belangrijkste besluiten van de overheid op het gebied van financiële planning.

De eigen woning
€ 70,64
€ 77,00 incl.btw
Boek

Meer dan 1 op de 2 Nederlanders bezit anno 2018 een eigen woning. De eigen woning heeft te maken met veel belastingen – van inkomstenbelasting tot erfbelasting. Deze uitgave brengt orde in deze fiscale aspecten rondom de eigen woning.

De HypotheekAdviseur
€ 207,00
€ 225,63 incl.btw
Online naslagwerk

Onafhankelijk praktijkvakblad dat iedere hypotheekadviseur helpt bij het professioneel uitoefenen van zijn of haar vak. De HypotheekAdviseur online ondersteunt dit met extra functionaliteiten, die u mist bij de papieren versie.

Vakblad Financiële Planning
€ 363,00
€ 395,67 incl.btw
Online naslagwerk

Vakblad Financiële Planning verschaft praktische informatie, tabellen en duidelijke voorbeelden op relevante terreinen voor de financieel adviseur. Deze online uitgave is daarmee bestemd voor financieel adviseurs, in de breedste zin van het woord.

Wetteksten Financiële Dienstverlening - pdf
€ 101,00
€ 110,09 incl.btw
Online naslagwerk

Wetteksten Financiële Dienstverlening online is bedoeld – en geschikt – voor alle financieel dienstverleners en adviseurs, ondernemers binnen het midden- en kleinbedrijf, ‘vermogende’ particulieren en vele anderen.

Specialisme

Ik ben zelfstandig werkzaam en daarmee geheel onafhankelijk. Naast mijn werkzaamheden voor Duoberg ben ik ook als wetenschapper aan de Erasmus universiteit Rotterdam verbonden (fiscale economie en financiële planning). Onafhankelijkheid en transparantheid zijn voor mij dan ook voorwaarden om tot goede resultaten te komen.

Vind mijn uitgaven in Navigator

Met Navigator zoekt u snel en gericht door hoogwaardige vakinformatie als wet- en regelgeving, jurisprudentie, artikelsgewijs commentaar en vakliteratuur.