Naar content

prof. mr. Jacobine van den Brink

Hoogleraar Bestuursrecht, Universiteit van Amsterdam
Specialisme

(Europees) bestuursrecht, (Europees) subsidierecht, staatssteun, revolverende fondsen

Auteur in het kort

Prof. mr. dr. J.E. (Jacobine) van den Brink is sinds 1 november 2018 hoogleraar bestuursrecht aan de Universiteit van Amsterdam. In haar onderwijs en onderzoek richt zij zich op de wisselwerking tussen het Europees en nationaal bestuursrecht. Meer in het bijzonder ligt haar expertise bij het Europees en Nederlands financieel bestuursrecht ((Europees) subsidierecht, staatssteun en schaarse publieke rechten). Daarnaast is Jacobine van den Brink samen met Willemien den Ouden initiatiefnemer van het Netwerk Europese Subsidies, een netwerkorganisatie via LinkedIn met meer dan 500 leden. Ook is zij rechter-plaatsvervanger in de rechtbank Den Haag (sector bestuursrecht) en lid van de Kiesraad.

Bestuursrecht in het Awb-tijdperk
€ 42,45
€ 46,27 incl.btw
Boek

Met de Algemene wet bestuursrecht als vertrekpunt, neemt deze introductie je op beknopte en toch volledige wijze mee langs het gehele vakgebied van het bestuursrecht. Je maakt kennis met alle relevante thema’s, tot leven gebracht door concrete casussen uit de rechtspraak.

Realistisch revolveren
€ 18,87
€ 20,57 incl.btw
Boek

Steeds vaker maakt de overheid gebruik van revolverende fondsen als financieringsinstrument. Dit instrument werd nog niet eerder vanuit juridisch perspectief beschreven. Deze publicatie doet dit wel: zowel de juridische problemen die zich voordoen bij deze fondsen, als de mogelijke oplossingen daarvoor, komen aan de orde.

Collegebundel 2018-2019 Personal Edition
€ 61,24
€ 66,75 incl.btw
Boek

Helaas... De actie om een persoonlijke Collegebundel te maken is afgelopen. Bestel hier de reguliere Collegebundel.

De Personal Edition is de extra luxe uitvoering van de Collegebundel van Wolters Kluwer, compleet voorzien van hardcover, leeslinten, bewaarbox én jouw naam. Als je hem hebt bestelt, dan ontvang je de bundel op 27 augustus. 

De Algemene Verordening Gegevensbescherming in Europees & Nederlands perspectief
€ 56,42
€ 61,50 incl.btw
Boek

25 mei 2018 trad de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in werking. Deze wet poogt gegevensbescherming van burgers te versterken door regels voor gegevensverwerkers fors aan te scherpen. Echter, de hoge complexiteit van de AVG maakt een correcte toepassing zeer uitdagend. Deze mastermonografie biedt u hierin houvast met uitleg, voorbeelden en context.

Collegebundel 2018-2019
€ 41,28
€ 45,00 incl.btw
Boek

Met de Collegebundel van Wolters Kluwer heb je goud in handen. Rechtenstudenten, rechtendocenten, advocaten en juristen gebruiken de Collegebundel vaak en graag.

Bij aanschaf van deze Collegebundel kun je de online variant gratis vanaf 1 augustus 2018 tot 1 september 2019 gebruiken. 

AB Rechtspraak Bestuursrecht (incl. ABkort)
€ 1.285,54
€ 1.555,50 incl.btw
Online naslagwerk

In AB Rechtspraak Bestuursrecht (AB) vindt u de belangrijkste actuele jurisprudentie op het gehele bestuursrechtelijke terrein. Toonaangevende vakspecialisten bewerken en annoteren de gepubliceerde uitspraken voor u. ABkort maakt integraal onderdeel uit van AB en wordt structureel aangevuld met de meest recente uitspraken.

Deze uitgave maakt deel uit van de Collectie Staats- en bestuursrecht.

Specialisme

(Europees) bestuursrecht, (Europees) subsidierecht, staatssteun, revolverende fondsen

Vind mijn uitgaven in Navigator

Met Navigator zoekt u snel en gericht door hoogwaardige vakinformatie als wet- en regelgeving, jurisprudentie, artikelsgewijs commentaar en vakliteratuur.