Het is niet moeilijk om je te verliezen in de juridische waan van de dag. Daarom probeer ik te relativeren en mijn eigen koers te varen.
Je moet zo veel mogelijk proberen om te doen waar je plezier in hebt in werk en prive. Ik houd bijvoorbeeld veel van (verre) reizen en probeer dat zo vaak mogelijk te doen. Het laat je zien dat je dezelfde dingen met verschillend perspectief kan benaderen en plaatst je voor onverwachte situaties. Tijdens zo'n reis realiseer ik me vaak dat wat wij in Nederland vanzelfsprekend vinden, dat niet altijd zo normaal is. En dat wij zaken niet altijd automatisch op de beste manier aanpakken. Daar haal ik mijn inspiratie en de noodzakelijke relativering vandaan. Ik ben hoogleraar privaatrecht aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, na bijna tien jaar advocaat geweest te zijn op de procespraktijk van een groot advocatenkantoor in Amsterdam. Net als in mijn advocatenbaan, houd ik mij als hoogleraar bezig met het verbintenissenrecht in algemene zin, en het (internationale) contractenrecht in het bijzonder. Daarbij heeft de rechtsvergelijking en de vraag hoe het recht in de pratkijk werkt, mijn bijzondere aandacht. De kruisbestuiving tussen theorie en praktijk vind ik inspirerend en de rechtsvergelijking geeft inspiratie voor mogelijke andere oplossingen voor bestaande problemen.
Toen ik assistent in opleiding was bij de Universiteit Utrecht ben ik redactiesecretaris geworden van NTBR (Nederlands Tijdschrift voor Burgerlijk Recht) van Kluwer. Toen ben ik ook begonnen met publiceren. Ik schrijf omdat ik het leuk vind om te doen; het scherpt je geest en je kijk op dingen. Kluwer heeft een aantal goede tijdschriften en als jurist wil je daar natuurlijk graag voor schrijven.
Overige uitgaven
Maandblad voor Vermogensrecht (uitgever Bju); Overeenkomst in de Rechtspraktijk (uitgever Sdu)
Deze titel biedt u grondig inzicht in de specifieke regelingen van diverse bijzondere overeenkomsten als koop, huur, agentuur en meer. Ook verhelderen de auteurs de structuur en verhoudingen tussen verschillende overeenkomsten. De titel biedt zo een ongekend compleet en actueel overzicht van bijzondere overeenkomsten.
‘Redelijkheid en billijkheid’ is een centraal leerstuk dat overal in het vermogensrecht van belang is. Deze uitgave geeft een beknopt overzicht van dit omvangrijke onderwerp en neemt daarbij actuele ontwikkelingen in rechtspraak en literatuur mee. Dat maakt het ideaal studiemateriaal voor studenten, maar ook een overzichtelijk naslagwerk voor de rechtspraktijk.
Anno 2011 kan de internationaal georienteerde jurist bij zijn advisering niet meer volstaan met louter "nationaal rechtelijke bagage". De rol van het Internationaal privaatrecht (IPR) en die van het Eenvormig privaatrecht (EPR) kan niet worden onderschat bij het adviseren over of het opstellen van internationale overeenkomsten.
Deze publicatie "Contracten maken" is de voortzetting van het boek met de titel "Praktijkhandleiding algemene voorwaarden", dat sedert 1992 op de markt is en in 2002 haar vierde druk beleefde.
Bevat een artikelsgewijs commentaar op titel 1 Koop en ruil, titel 7 Opdracht, titel 7A Reisovereenkomst, titel 9 Bewaarneming, titel 10 Arbeidsovereenkomst, titel 14 Borgtocht en titel 15 Vaststellingsovereenkomst van Boek 7 Burgerlijk Wetboek.
Deze online uitgave maakt deel uit van de Collecties.
Artikelsgewijs commentaar op Boek 6 BW 'Algemeen gedeelte van het Verbintenissenrecht', met uitzondering van afd. 6.1.10 Schadevergoeding en titel 6.3 Onrechtmatige daad.
Nederlands Tijdschrift voor Burgerlijk Recht (NTBR)
€ 235,95 € 285,50 incl.btw
Online naslagwerk
NTBR – het Nederlands Tijdschrift voor Burgerlijk Recht (NTBR) – volgt secuur de ontwikkelingen rond het Burgerlijk Wetboek. Daarbij wordt het gehele terrein van het burgerlijk recht bestreken, met een nadrukkelijk accent op het vermogensrecht.
Met Navigator zoekt u snel en gericht door hoogwaardige vakinformatie als wet- en regelgeving, jurisprudentie, artikelsgewijs commentaar en vakliteratuur.