Naar content

dr. Frank Elsweier

Manager / Docent / Onderzoeker, EY Belastingadviseurs & Tilburg University
Specialisme

Vennootschapsbelasting, internationaal belastingrecht, Duits belastingrecht

Auteur in het kort

Drs. F.J. Elsweier is fiscaal econoom en werkt bij het Bureau Vaktechniek van EY Belastingadviseurs. Daarnaast is hij werkzaam voor het Fiscaal Instituut van Tilburg University, waar hij o.a. doceert in de vakken over vennootschapsbelasting. De heer Elsweier is bezig met een promotieonderzoek waarin een vergelijking tussen de Nederlandse vennootschapsbelasting en de Duitse vennootschapsbelasting centraal staat.

Overige uitgaven
Hoofdzaken vennootschapsbelasting; Fed Fiscale Studieserie, deel 31 VPB gids:Handleiding en vraagbaak voor belastingadviseurs, accountants, ondernemers en andere geïnteresseerden in de vennootschapsbelasting Cursus Belastingrecht: onderdeel VPB 2.4.4.D Weekblad Fiscaal Recht
VPB gids 2019
€ 84,86
€ 92,50 incl.btw
Boek

Of u nu uw eigen aangifte vennootschapsbelasting regelt, of anderen erover adviseert, een goed actueel naslagwerk is hierbij onmisbaar. Met deze gids beschikt u over de meest actuele wettelijke bepalingen en leerstukken op het gebied van de vennootschapsbelasting.

Hoofdzaken vennootschapsbelasting
€ 68,12
€ 74,25 incl.btw
Boek

In deze uitgave maak je op een systematische en eenvoudige wijze kennis met de hoofdzaken van de Nederlandse vennootschapsbelasting. Dit studieboek biedt studenten fiscaal recht en fiscale economie een kernachtig overzicht, voorzien van wetenschappelijk en praktisch commentaar. Zo ben je weer helemaal bij in de laatste wetgeving, jurisprudentie en ontwikkelingen.

Studenteneditie Cursus Belastingrecht Vennootschapsbelasting 2018-2019
€ 74,31
€ 81,00 incl.btw
Boek

Ben je voor je studie op zoek naar een compleet en behapbaar overzicht van het belastingrecht over vennootschapsbelasting? Dit studieboek verheldert de Wet Vennootschapsbelasting 1969 met een thematisch overzicht van beleid en wetgeving, en maakt deze inzichtelijk met relevante jurisprudentie en literatuur. Geschreven door topauteurs uit wetenschap en praktijk.

Een rechtsvergelijking tussen de Nederlandse en Duitse winstbelasting van lichamen
€ 84,63
€ 92,25 incl.btw
Boek

Deze monografie vergelijkt de Duitse en Nederlandse winstbelasting van lichamen. Na het uiteenzetten van de hoofdlijnen, legt de auteur systematisch en gestructureerd de belangrijke leerstukken uit beide landen naast elkaar. Bovendien sluit ieder hoofdstuk af met een schematisch overzicht waarin u in één oogopslag de verschillen tussen beide landen overziet.

Vpb-plicht bij overheidslichamen
€ 55,50
€ 60,50 incl.btw
Boek

Op 1 januari 2016 kregen vele overheidsorganisaties voor het eerst te maken met het opstellen van een openingsbalans, het bepalen van de fiscale winst en de gevolgen van wetswijzigingen uit het Belastingplan 2017. Deze uitgave leidt u door de gewijzigde wetgeving op het gebied van de vennootschapsbelastingplicht voor overheidsondernemingen.

Cursus Belastingrecht
€ 3.111,57
€ 3.765,00 incl.btw
Online naslagwerk

De Cursus Belastingrecht biedt u een praktische en thematische behandeling van de belangrijkste heffingswetten en is het meest geraadpleegde naslagwerk in de fiscale praktijk.

U kunt gratis kennismaken via de Collectie Belastingadvies, waarin deze uitgave als module is opgenomen. Een proefabonnement vraagt u hier gratis aan.

Specialisme

Vennootschapsbelasting, internationaal belastingrecht, Duits belastingrecht

Vind mijn uitgaven in Navigator

Met Navigator zoekt u snel en gericht door hoogwaardige vakinformatie als wet- en regelgeving, jurisprudentie, artikelsgewijs commentaar en vakliteratuur.