Naar content

prof. dr. Erik Lutjens

Prof. dr., Vrije Universiteit
Specialisme

Pensioenrecht

Auteur in het kort

Hoogleraar Pensioenrecht aan de Vrije Universiteit Amsterdam en advocaat bij DLA Piper

Pensioenwetgeving 2019
€ 123,85
€ 135,00 incl.btw
Boek

Pensioenwetgeving is dé verzameling van pensioenregelgeving. Pensioenwetgeving verzamelt, ordent en ontsluit de wet- en regelgeving betreffende pensioenen naar de stand van 1 januari 2019. Regels betreffende pensioenen zijn verspreid over tal van bronnen. Deze bundel verzamelt deze en biedt hiermee een handreiking aan degenen die met het pensioenrecht in de praktijk of voor studie moeten werken.

Pensioencompendium 1 2018
€ 84,86
€ 92,50 incl.btw
Boek

Dit compendium vormt het ideale naslagwerk bij het adviseren over pensioen. De titel levert een zo compleet en actueel mogelijk overzicht van pensioenen in Nederland. Alle relevante kerngegevens zijn daarbij opgenomen, waaronder de verplichtstellingen, de premie en de grootte van de te verwerven aanspraken op ouderdomspensioen.

De werknemerachtige in het sociaal recht: een verkenning
€ 54,13
€ 59,00 incl.btw
Boek

Het percentage werkers zonder arbeidsovereenkomst stijgt. Daarmee neemt ook de vraag naar inzicht in de rechten en plichten van deze doelgroep toe. In deze titel vindt u een helder overzicht van deze ontwikkeling. Een serieuze must voor iedereen met interesse in de toekomst van het arbeidsrecht.

Heeft het pensioen in eigen beheer nog toekomst?
€ 27,06
€ 29,50 incl.btw
Boek

Directeuren-grootaandeelhouders mogen met ingang van 1 april 2017 niet langer pensioen opbouwen in eigen beheer. Dit vloeit voort uit de Wet Uitfasering Pensioen in eigen beheer die per deze datum in werking is getreden. Hierdoor moeten dga’s voor eind 2019 kiezen uit drie ‘pensioenvervolgscenario’s’. Maar welk scenario is het meest geschikt?

Asser 7-XI Pensioen
€ 127,52
€ 139,00 incl.btw
Boek

In dit nieuwe deel uit de Asser-serie treft u een complete analyse en beschrijving aan van de regels in de Pensioenwet. De auteur legt verbinding met de regels in het BW en de rechtspraak is nauwkeurig verwerkt. Ook behandelt deze titel diverse bijzondere pensioengerelateerde onderwerpen.

Pensioenwet Analyse & Commentaar
€ 168,81
€ 184,00 incl.btw
Boek

Pensioenwet is een complete bron van informatie en steun bij het oplossen van vraagstukken bij uitleg en toepassing van de Pensioenwet.

Specialisme

Pensioenrecht

Vind mijn uitgaven in Navigator

Met Navigator zoekt u snel en gericht door hoogwaardige vakinformatie als wet- en regelgeving, jurisprudentie, artikelsgewijs commentaar en vakliteratuur.