editie 2019

Wetgeving toezicht financiële markten 2019

Verschenen 16 mei 2019  •  Druk 1  •  ISBN 9789013152333  •  Pagina's 2740
Deze uitgave bevat een zo compleet mogelijke verzameling van het geldend recht per 19 februari 2019, voorzien van de vindplaatsen van Europese bronnen. Een handzame pocket voor iedereen die zich in de praktijk of in zijn studie bezighoudt met het toezicht op de financiële markten.
149,95 incl. 9% btw
5% studieboekenkorting
KIES UW VARIANT:
Online
128,93
Exclusief bij Wolters Kluwer
Boek
137,57
Op voorraad. Voor 23.00 besteld, morgen op uw bureau. Op zondag en maandag geen levering.
 • Gratis verzending

 • Bestellen op rekening

 • Officiële webshop Wolters Kluwer

Deze uitgave op uw pc, tablet of mobiel? Kies dan de online variant

Deze uitgave is ook verkrijgbaar in Navigator, onze slimme online tool. Hiermee kunt u gemakkelijk zoeken en bent u altijd verzekerd van de meest actuele versie. Ontdek de voordelen van online werken

Samenvatting

Samenvatting
Als u zich begeeft op het terrein van het toezicht op de financiële markten, dan weet u als geen ander dat de wet- en regelgeving binnen dit werkveld bijzonder veranderlijk en divers kan zijn.

In Wetgeving toezicht financiële markten 2019 vindt u een complete verzameling van het per 19 februari 2019 geldende recht. Daarbij bent u voorzien van de vindplaatsen van (met name) Europese bronnen die vanwege de omvang niet in de bundel opgenomen konden worden.

De bundel bevat de Wet op het financieel toezicht en de daarbij behorende uitvoeringsregelingen, toezichthouderregels en beleidsregels van De Nederlandsche Bank en de Autoriteit Financiële Markten. Handig zijn het overzicht van de hoofdstukken waaruit de Wft bestaat en de daarbij behorende lagere regelgeving en beleidsregels van de Nederlandse toezichthouders, en een alfabetisch overzicht.

Europese richtlijnen en verordeningen
De Europese toezichtregels worden steeds belangrijker. In de bundel zijn in hoofdstuk 2 (Effectenmarkten) de Europese richtlijnen en verordeningen te vinden op het terrein van:
 1. het aanbieden van effecten;
 2. transparantievoorschriften voor uitgevende instellingen;
 3. het opereren van een gereglementeerde markt;
 4. transparantievoorschriften voor aandeelhouders c.s.;
 5. marktmisbruik;
 6. openbare biedingen
 7. transparantieregels in verband met de lange termijn betrokkenheid van aandeelhouders.
Verder zijn opgenomen de Europese richtlijnen/verordeningen voor beleggingsondernemingen en beleggingsinstellingen. Vanwege het belang voor de transactiepraktijk zijn daarnaast de PRIIP’s-, EMIR-, Benchmark-, CSD-, SFT- en Securitisatieverordeningen opgenomen.

Nieuw: Leeswijzers
Nieuw in de bundel is de invoeging van Leeswijzers bij elk hoofdstuk, waarin de nationale regels zijn opgenomen en overzichten van de (overige) belangrijke Europese bronnen (inclusief binding technical standards en richtsnoeren) die van belang zijn voor het toezicht op de financiële markten en daarin werkzame ondernemingen.

Effectenmarkten en financiële ondernemingen
Daarnaast is in de pocket wet- en regelgeving opgenomen die sterk samenhangt met het toezicht op de effectenmarkten en financiële ondernemingen, waaronder:
 • Wet handhaving consumentenbescherming en de wetgeving inzake de oneerlijke handelspraktijken
 • Wet inzake consumentenkrediet
 • Wetgeving ter zake van betaaldiensten
 • Wet toezicht financiële verslaggeving
 • Wet giraal effectenverkeer
 • Nieuwe wet- en regelgeving betreffende het toezicht op trustkantoren, alsmede de integriteitswet- en regelgeving en de Euronext reglementen
Kortom een allesomvattende, handzame bundel voor iedereen die zich bezighoudt met toezicht op de financiële markten. Ideaal voor professional en student.

Gratis online toegang
Wanneer u het boek aanschaft, krijgt u gratis toegang tot de online variant. Met de online heeft u de wetgeving altijd en overal bij de hand, op uw mobiel, laptop of tablet. U gebruikt daarvoor de tool Navigator, de online informatieportal van Wolters Kluwer. U kunt zoeken met de geavanceerde zoekfunctie of u gebruikt de inhoudsopgave als leidraad. Belangrijke documenten die u graag vaak en snel bij de hand wilt hebben, geeft u een handig label mee. Zo kunt u deze direct oproepen bij een volgende online sessie.

Bij aanschaf van het boek krijgt u een unieke code waarmee u toegang krijgt tot de online variant. Voorin het boek leest u hoe u kunt inloggen.

Auteurs

Specificaties

Specificaties
Verschenen
16 mei 2019
Editie
2019
Druk
1
ISBN
9789013152333
Verschijningsvorm
Boek
Pagina's
2740
Afmetingen
15,8 x 24,0 cm
Kleur
Zwart/Wit
Verschenen
16 mei 2019
Editie
2019
Druk
1
ISBN
9789013152333
Verschijningsvorm
Boek
Pagina's
2740
Afmetingen
15,8 x 24,0 cm
Kleur
Zwart/Wit
 15,8 CM 
  24,0 CM 

Gerelateerde producten

Navigator

Navigator
Terug naar boven