editie 2019

Basisboek Socialezekerheidsrecht 2019

Verschenen 22 februari 2019  •  Druk 5  •  ISBN 9789013149852  •  Pagina's 404
Op zoek naar een helder naslagwerk over het socialezekerheidsrecht? Deze uitgave biedt een overzicht van alle belangrijke onderwerpen in de Nederlandse sociale zekerheid. Dit alles op toegankelijke wijze in begrijpelijke taal. Bovendien brengen de vele praktijkgerichte voorbeelden en verwijzingen naar wet-, regelgeving en jurisprudentie de stof tot leven.
Boek
24,50 incl. 9% btw
5% studieboekenkorting
Op voorraad. Voor 23.00 besteld, morgen op uw bureau. Op zondag en maandag geen levering.
  • Gratis verzending

  • Bestellen op rekening

  • Officiële webshop Wolters Kluwer

Samenvatting

Samenvatting
Basisboek Socialezekerheidsrecht 2019 vormt een praktisch naslagwerk voor (aankomend) professionals binnen dit dynamische rechtsgebied.

Op toegankelijk wijze biedt de bundel een overzicht van de belangrijkste ontwerpen in Nederlandse sociale zekerheid en de wijze waarop de (decentrale) overheid deze onderwerpen aanpakt. Denk aan: kinderen, ouderdom, overlijden, gezondheid, zorg en ondersteuning, ziekte, arbeidsongeschiktheid, werkloosheid, behoeftigheid, re-integratie en handhaving.

Socialezekerheidsrecht actuele onderwerpen
De titel gaat daarnaast niet voorbij aan de actuele ontwikkelingen op het gebied van sociale zekerheid. Onderwerpen als systematiek, handhaving en re-integratie passeren de revue. Onder meer is ook de Verzamelwet SZW 2019, de WIEG (Wet invoering extra geboorteverlof), nieuw criterium verwijtbare werkloosheid, de toekomstige plannen voor de Wajong en recente jurisprudentie. Kortom: met deze bundel bent u volledig up-to-date.

De praktische insteek brengt de stof gemakkelijk tot leven. De auteur is zelf werkzaam binnen het vakgebied, wat tot uiting komt in tal van waardevolle praktijkinzichten. Aan de hand van casussen neemt hij de lezer mee mee in het socialezekerheidsrecht.
De structurele en toegankelijke benadering maakt de bundel uitermate geschikt voor het HBO onderwijs (o.a. MER, HRM, SJD, HBO-Rechten). De vaste opbouw van elk hoofdstuk helpen de student zich de stof snel eigen te maken. Maar ook professionals en vrijwilligers in de praktijk profiteren ruimschoots van deze bundel.

Reviews van lezers
- “Fijn praktisch boek. Goed leesbaar en heerlijk naslagwerk”
- “Duidelijk geschreven, ook goed te begrijpen voor mensen die geen verstand hebben van wet- en regelgeving.”
- “Ik gebruik dit boek voor het vak 'socialezekerheidsrecht' op mijn juridische studie. Het boek is erg overzichtelijk, geen ingewikkelde taal. Alles wordt goed uitgelegd in stapjes en voorwaarden per onderwerp. Ik ben zeker tevreden over dit artikel!”

Auteurs

Specificaties

Specificaties
Verschenen
22 februari 2019
Editie
2019
Druk
5
ISBN
9789013149852
Verschijningsvorm
Boek
Pagina's
404
Afmetingen
15,8 x 24,0 cm
Kleur
Zwart/Wit
Verschenen
22 februari 2019
Editie
2019
Druk
5
ISBN
9789013149852
Verschijningsvorm
Boek
Pagina's
404
Afmetingen
15,8 x 24,0 cm
Kleur
Zwart/Wit
 15,8 CM 
  24,0 CM 

Gerelateerde producten

Terug naar boven