Schets van het economisch strafrecht
editie 2015-1

Schets van het economisch strafrecht

Schets van het economisch strafrecht
Verschenen 18 februari 2015  •  Druk 8  •  ISBN 9789013120585
In deze uitgave geeft de auteur een inleiding in het economisch strafrecht, alsmede een beschrijving van de ontstaansgeschiedenis en de ontwikkeling van dit rechtsgebied. De aard van de economische delicten, onderzoeksbevoegdheden uit de WED en het sanctie-arsenaal worden eveneens besproken. De wettekst is bijgevoegd. Deze 8e druk is geheel geactualiseerd.
Het e-book downloadt u eenvoudig en snel op uw laptop, smartphone of tablet. Na bestellen en betalen krijgt u de downloadlink direct in beeld. Het bestand opent u in de reader naar keuze. Ook kunt u de downloadlink altijd terugvinden in de bestelbevestigingsmail. Meer informatie
Tijdelijk 10% korting
47,11
E-book
51,30 incl. 21% btw
Direct beschikbaar
  • Bestellen en direct aan de slag

  • Toegankelijk op laptop of tablet

  • Altijd en overal de informatie bij de hand

Samenvatting

Samenvatting

Schets van het economisch strafrecht bevat een beknopte inleiding in het economisch strafrecht en geeft inzicht in de ontstaansgeschiedenis, de ontwikkeling en de actuele positie van dit onderdeel van het bijzonder strafrecht. 

Wet op de economische delicten
De Wet op de economische delicten (WED) staat in de uitgave centraal en wordt op tal van onderdelen van commentaar voorzien. De uitgave gaat in op de aard van de economische delicten en op de wijze waarop zij door de wetgever zijn geconstrueerd. Daarnaast wordt aandacht besteed aan het functioneel daderschap, het daderschap van de rechtspersoon en de strafrechtelijke aansprakelijkheid van zijn functionarissen. 

Vergaande onderzoeksbevoegdheden WED
De vergaande onderzoeksbevoegdheden die de WED toekent en het ruime sanctie-arsenaal dat deze wet ter beschikking stelt, vormen eveneens onderwerp van bespreking. De tekst van de WED is opgenomen in een bijlage, die ook nog enig artikelsgewijs commentaar bevat.

Deze 8e druk is geheel bijgewerkt naar de laatste stand van zaken.

Auteurs

Specificaties

Specificaties
Verschenen
18 februari 2015
Editie
2015-1
Druk
8
ISBN
9789013120585
Verschijningsvorm
E-book
Kopieerbeveiliging
Watermerk DRM
Verschenen
18 februari 2015
Editie
2015-1
Druk
8
ISBN
9789013120585
Verschijningsvorm
E-book
Kopieerbeveiliging
Watermerk DRM
Terug naar boven