editie deel 11

Schets van het economisch strafrecht

prof. mr. D.R. Doorenbos
Verschenen 27 februari 2015  •  Druk 8  •  ISBN 9789013120578  •  Pagina's 300
In deze uitgave geeft de auteur een inleiding in het economisch strafrecht, alsmede een beschrijving van de ontstaansgeschiedenis en de ontwikkeling van dit rechtsgebied. De aard van de economische delicten, onderzoeksbevoegdheden uit de WED en het sanctie-arsenaal worden eveneens besproken. De wettekst is bijgevoegd. Deze 8e druk is geheel geactualiseerd.
Boek
53,00 incl. 9% btw
5% studieboekenkorting
De levertijd van dit boek is circa 9 werkdagen. Op zondag en maandag geen levering.
  • Gratis verzending

  • Bestellen op rekening

  • Officiële webshop Wolters Kluwer

Samenvatting

Samenvatting

Schets van het economisch strafrecht bevat een beknopte inleiding in het economisch strafrecht en geeft inzicht in de ontstaansgeschiedenis, de ontwikkeling en de actuele positie van dit onderdeel van het bijzonder strafrecht. 

Wet op de economische delicten
De Wet op de economische delicten (WED) staat in de uitgave centraal en wordt op tal van onderdelen van commentaar voorzien. De uitgave gaat in op de aard van de economische delicten en op de wijze waarop zij door de wetgever zijn geconstrueerd. Daarnaast wordt aandacht besteed aan het functioneel daderschap, het daderschap van de rechtspersoon en de strafrechtelijke aansprakelijkheid van zijn functionarissen. 

Vergaande onderzoeksbevoegdheden WED
De vergaande onderzoeksbevoegdheden die de WED toekent en het ruime sanctie-arsenaal dat deze wet ter beschikking stelt, vormen eveneens onderwerp van bespreking. De tekst van de WED is opgenomen in een bijlage, die ook nog enig artikelsgewijs commentaar bevat.

Deze 8e druk is geheel bijgewerkt naar de laatste stand van zaken.

Auteurs/redactie

Auteurs/redactie
Auteur

Specificaties

Specificaties
Verschenen
27 februari 2015
Editie
deel 11
Druk
8
ISBN
9789013120578
Verschijningsvorm
Boek
Pagina's
300
Verschenen
27 februari 2015
Editie
deel 11
Druk
8
ISBN
9789013120578
Verschijningsvorm
Boek
Pagina's
300

Studiepockets Strafrecht

Studiepockets Strafrecht
Een snelle oriëntatiebron voor strafrechtelijke onderwerpen nodig? De serie geeft een overzichtelijk beeld van moeilijke, actuele, enigszins verwaarloosde of nog niet zelfstandig behandelde onderwerpen van strafrechtelijke aard. De delen hebben een praktische indeling en een handige formaat. De studiepockets zijn bijzonder geschikt als snelle oriëntatiebron voor studenten, strafrechtjuristen en voor hen die beroepsmatig met het strafrecht te maken hebben.
Terug naar boven