Omzetbelasting in land-, tuin- en bosbouw
editie deel OB

Omzetbelasting in land-, tuin- en bosbouw

Omzetbelasting in land-, tuin- en bosbouw
Verschenen 20 maart 2013  •  Druk 9  •  ISBN 9789013108699  •  Pagina's 260
Al met al nemen de land-, tuin- en bosbouwers een bijzondere positie in de omzetbelasting in. In deze brochure is ernaar gestreefd zo compleet en praktisch mogelijk de heffing van de omzetbelasting in de land-, tuin- en bosbouwsector te behandelen.
Het e-book downloadt u eenvoudig en snel op uw laptop, smartphone of tablet. Na bestellen en betalen krijgt u de downloadlink direct in beeld. Het bestand opent u in de reader naar keuze. Ook kunt u de downloadlink altijd terugvinden in de bestelbevestigingsmail. Meer informatie
E-book
91,00 incl. 9% btw
Direct beschikbaar
  • Bestellen en direct aan de slag

  • Toegankelijk op laptop of tablet

  • Altijd en overal de informatie bij de hand

Samenvatting

Samenvatting

Land-, tuin- en bosbouwers worden voor de heffing van de omzetbelasting in principe net als iedere andere ondernemer behandeld. Echter, art. 296 van de BTW-richtlijn geeft de lidstaten de bevoegdheid om een bijzondere regeling voor deze groep ondernemers te treffen.

Ook Nederland heeft vanaf de invoering van de omzetbelasting van deze bevoegdheid gebruikgemaakt. In art. 27 Wet op de omzetbelasting 1968 heeft de wetgever deze bijzondere regeling neergelegd. De omzetbelasting springt als het ware 'haasje over' over de land-, tuinen bosbouwer die gebruikmaakt van deze regeling. Daardoor wordt er een inbreuk gemaakt op het normale systeem van heffing van omzetbelasting.

Deze inbreuk heeft als consequentie dat de heffing van omzetbelasting bij deze ondernemers (en bij degenen met wie zij handelen) wezenlijk anders verloopt dan bij de 'gewone' ondernemer. Al met al nemen de land-, tuin- en bosbouwers een bijzondere positie in de omzetbelasting in.

In deze brochure is ernaar gestreefd om zo compleet en praktisch mogelijk de heffing van de omzetbelasting in de land-, tuin- en bosbouwsector te behandelen. De brochure is grondig herbewerkt en geactualiseerd, mede vanwege nieuwe jurisprudentie.

 

Auteurs/redactie

Specificaties

Specificaties
Verschenen
20 maart 2013
Editie
deel OB
Druk
9
ISBN
9789013108699
Verschijningsvorm
E-book
Pagina's
260
Kopieerbeveiliging
Watermerk DRM
Verschenen
20 maart 2013
Editie
deel OB
Druk
9
ISBN
9789013108699
Verschijningsvorm
E-book
Pagina's
260
Kopieerbeveiliging
Watermerk DRM
Terug naar boven